BIZNES

Türk şirketinden özel sektöre dijital teknoloji tedariki

Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’nde dijital teknolojilerin tanıtımında uzmanlaşmış Türk İnovera şirketi temsilcileri ile görüşme gerçekleştirildi. Türkmenistan özel sektörünü temsilen Yönetim Kurulu üyeleri, ekonomi departmanı başkanları, yaklaşık 20’ye yakın özel işletmelerin ve “Rysgal” gazetesinin temsilcileri katıldı.

Türk şirketi temsilcileri Türkmenistan özel sektör yetkililerine İT-teknoloji alanındaki imkanları hakkında sunum yaptı. Özellikle, elektronik belge yönetim sistemi ve teknoloji alanında uzmanların hazırlanması konusunda işbirliği tekliflerinde bulundu.

Türk şirketinin dünyanın birçok ülkesinde eğitim kurumları ve özel sektör ile geniş bir işbirliği tecrübesine sahip olduğu ifade edildi.

Görüşme sırasında taraflar yukarıdaki alanlarda işbirliği alanlarını belirledi.

Ýene-de okaň

Belarusyň işewür wekiliýeti bilen duşuşyk geçirildi

Italýan firmalary «Turkmentextile Expo-2026» atly halkara sergi-ýarmarkasyna gatnaşar

«Aýdyň gijeler» hytaýly hyzmatdaşlary bilen emeli aň tehnologiýalaryny ornaşdyrar

Türkmen-yrak ykdysady hyzmatdaşlygy işjeňleşdirilýär

Türkmenistanda ýolagçy wagonlaryny abatlanar

Bütindünýä Söwda Guramasy agzalyk: milli gepleşik topary dörediler