TEHNOLOGIÝA

Bahreyn’den Çifte Ziyaret : Petrol sektörü

Bahreyn Krallığı’nda Türkmenistan’a çifte ziyaret gerçekleştirildi. Ülkenin Dışişleri Bakanlığı temsilcileri yanı sıra Gulf Petrochemical Industries Company şirketi CEO’su Ahmad Al Şaryan da Aşkabat’ı ziyaret etti.

Bahreyn şirketi temsilcileri, Türkmengaz ve Türkmenpetrol Kurumları’nda görüşmelerde bulundu ve petrolgaz ve kimya sanayi sektör temsilcileri ile buluştu. Görüşmede, Türkmenistan’da petrolgaz sektöründe gerçekleştirilen dev projelerin önemine değinildi. Türkmenbaşı Petrol Rafinerisinden petrol ürünlerinin depolanması ve nakliyesi için otomatik demiryolu hattının çekilmesi, Kiyanlı’daki polimer tesisi – bölgedeki polietilen ve polipropilen üretimi için en büyük gaz-kimya tesis, Garaboğaz’daki dünyanın en iyi gübre fabrikası dillendirildi.

Bu bağlamda, taraflar petrolgaz ve kimya sanayi sektörlerindeki ortak projeleri ele aldı. Ayrıca, ortak koordinasyon çalışma grubunun kurulması konusunu değerlendirdi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinin ziyaretinde de, siyasi, ticari, ekonomik ve kültürel münasebetler ele alındı.

Ýene-de okaň

Türkmenistan Şanhaýda geçirilýän Bütindünýä emeli aň maslahatyna gatnaşýar

ABŞ-nyň Aşgabatdaky ilçihanasy “Robototehnika” maksatnamasyna gatnaşmaga çagyrýar

Ata Watan Eserleri

Türkmenistanda ykdysadyýetiň ähli pudaklaryna 5G tehnologiýalaryny ornaşdyrmak meýilleşdirilýär

“Sanly çözgüt-2026” atly innowasion taslamalaryň bäsleşigi yglan ediler

5G: Arkadag şäheriniň ýokary mümkinçiligi

BAE 15 ýaşdan kiçi çagalara sosial ulgamlary ulanmagy gadagan etdi