DÜNÝÄ

Türkmenistan’da veteriner kliniği açılacak

Türkmenistan Devlet Başkanı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları Goçmurat Muradov ve Esenmurat Orazgeldiyev, Tarım ve Çevre Koruma Bakanı Magtımguly Bayramdurdıyev ve Devlet Su Yönetimi Komitesi Başkanı Annageldi Yazmuradov ile çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Bu toplantıda, özellikle tarım sektöründeki çalışmalar, ayrıca veterinerlik çalışmaları ve bununla ilgili hizmetlerin geliştirilmesi konusu değerlendirildi.

Türkmen halkının her zaman evcil hayvanlara özen ve sorumluluk gösterdiğini belirten Türkmen Lider, uzmanlaşmış bir merkezi klinik açılmasına ve devletin gözetiminde bulunmasını teklif etti. Devlet Başkanı bu sağlık merkezinin oluşturulması katkı sağlayacak hayvan severler ve özel sektör temsilcileri için de imkanların sağlanmasını istedi.

Devlet Başkanı, bünyesinde evsiz ve gözetimsiz evcil hayvanlar için modern bir barınağın da bulunacağı kliniğin yerini belirlemek için talimatlar verdi.

Bu barınağın imkanlarından ikamet yerlerini değiştiren, artık bir köpeği veya kediyi evde tutamayacak duruma gelenler, tatil veya iş seyahatine çıkanların kullanabileceği belirtildi.

Devlet Başkanı yeni oluşturulacak veteriner kliniğinin bugün dünyada bu alanda var olan en modern standartlara uygun olarak donatılmasını, gelişmiş ülkelerde geliştirilen en iyi uygulamaların oluşturulmasını istedi.

 

Ýene-de okaň

Türkmenistanyň wekiliýeti Bütindünýä jemagat hyzmatlary kongresine gatnaşdy

Türkmenistanyň Döwlet migrasiýa gullugynyň Sarahs etrap bölüminiň täze binasy açyldy

Yslam ösüş banky bilen hyzmatdaşlygy giňeltmegiň mümkinçilikleri ara alnyp maslahatlaşyldy

Owganystan 39 ilçihanasynyň işini ýola goýdy

Merkezi Aziýany öwreniş halkara institutynyň direktorynyň Aşgabada sapary

Türkmenistan bilen Migrasiýa boýunça halkara guramasy hyzmatdaşlygyny ösdürýär