WORLD

Türkmenistan-Estonya siyasi istişareler

Başkent Aşkabat’ta Dışişleri Bakanlığı’nda Türkmenistan ile Estonya siyasi istişare toplantısı gerçekleştirildi. Estonya heyetine Estonya Dışişleri Bakanlığı Siyasi Dairesi Genel Müdürü Lembit Uibo başkanlık etti.

Toplantıda taraflar Türkmenistan-Estonya ilişkilerinin mevcut durumunu ele aldı. Ayrıca, taraflar iki ülke arasındaki yasal çerçevenin durumunu gözden geçirdi. Taraflar Dışişleri Bakanlıkları arasında İşbirliği Eylem Planını imzalanmasına yönelik hazırlıkları ele aldılar. Üst düzeyde karşılıklı ziyaretleri değerlendirdi.

Ulaştırma ve enerji politikalarına yönelik konular ele alındı. Ticari ve ekonomik işbirliği konusunda Türkmen tarafı Ticari ve Ekonomik İşbirliği konusunda yeni anlaşma taslağının hazırlanmasını teklif etti. Estonya heyeti, tarım, e-devlet ve dijital ekonomi alanında işbirliğinin yapılması konusunda bir dizi önerilerde bulundu.

Türkmen heyeti, Estonya yetkilileri Ağustos ayında gerçekleştirilecek 1.Hazar Ekonomik Forumu’na davet etti.

Ýene-de okaň

Delegation of Turkmenistan took part in the International Exhibition and Conference «Global Rail 2025»

Visit of the Minister of Foreign Affairs of Turkmenistan to the State of Qatar

İstanbul’s Bosphorus Cup Returns for 24th Edition

Cappadocia, on Every Traveller’s Bucket List Now on the MICHELIN Guide Map

Ata Watan Eserleri

Türkiye’s official tourism promotion platform, GoTürkiye reaches a vast global audience through social media

Türkiye records sustainable growth in tourism figures during the first half of 2025