GENERAL

OMV: Avrupa daha fazla gaza ihtiyaç duyuyor

Avrupa’nın nükleer enerji ve kömürden vazgeçmesi durumunda uzun vadede daha fazla doğalgaza ihtiyaç duyacağı açıklandı.

Azerbaycan’ın AZERTAG haber ajansının Frankfurter Allgemeine Zeitung'a atıfta bulunarak yaptığı habere göre, bununla ilgili açıklama Avusturya petrol şirketi OMV Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Rainer Seele’den geldi. Bu bağlamda, şirketin Ukrayna dahil olmak üzere tüm transit güzergahlarla ilgilendiğini belirtildi.

Rainer Seele Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattının devreye alınmasından sonra, Doğu Avrupa ülkelerinin Yamal ve Druzhba boru hatlarından yakıt geçişi için çok yüksek bir fiyat belirleyemeyeceğini belirtti.

Avrupa’nın daha fazla doğalgaz ihtiyaç duyacağı dönemde Hazar Havzası’ndaki projelerde tekrar müzakere masasındaki yerini alacak. Avrupa Birliği ülkelerinin doğalgaz kaynaklarını çeşitlendirmek yönündeki politikaları sonucunda TransHazar projesi ile birlikte diğer projelerde daha fazla önem kazanacak.

Ýene-de okaň

Kazakh National Agrarian Research University celebrates 30th anniversary of Turkmenistan’s Neutrality

A Round Table Dedicated to the 30th Anniversary of Turkmenistan’s Permanent Neutrality held in Ankara

The Ambassador of Turkmenistan to Belgium participated in the EU-Central Asia Dialogue on Afghanistan

Ata Watan Eserleri

UNDP and Ministry of Communications Launch the International Startup Forum 2025 at TurkmenTel–2025 Conference

UNDP facilitates the signing of strategic agreement to advance digital transformation of public administration in Turkmenistan