GENERAL

OMV: Avrupa daha fazla gaza ihtiyaç duyuyor

Avrupa’nın nükleer enerji ve kömürden vazgeçmesi durumunda uzun vadede daha fazla doğalgaza ihtiyaç duyacağı açıklandı.

Azerbaycan’ın AZERTAG haber ajansının Frankfurter Allgemeine Zeitung'a atıfta bulunarak yaptığı habere göre, bununla ilgili açıklama Avusturya petrol şirketi OMV Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Rainer Seele’den geldi. Bu bağlamda, şirketin Ukrayna dahil olmak üzere tüm transit güzergahlarla ilgilendiğini belirtildi.

Rainer Seele Kuzey Akım-2 doğal gaz boru hattının devreye alınmasından sonra, Doğu Avrupa ülkelerinin Yamal ve Druzhba boru hatlarından yakıt geçişi için çok yüksek bir fiyat belirleyemeyeceğini belirtti.

Avrupa’nın daha fazla doğalgaz ihtiyaç duyacağı dönemde Hazar Havzası’ndaki projelerde tekrar müzakere masasındaki yerini alacak. Avrupa Birliği ülkelerinin doğalgaz kaynaklarını çeşitlendirmek yönündeki politikaları sonucunda TransHazar projesi ile birlikte diğer projelerde daha fazla önem kazanacak.

Ýene-de okaň

A Flower-Laying Ceremony at the Monument to Magtymguly Fragi Held in Ankara

Air Belgium prepares to launch cargo air transport operations via Ashgabat

Head of the State Customs Service of Turkmenistan meets with the Secretary General of the World Customs Organization

Ashgabat to host “Together for a green future!” eco-festival

Looking for the most spectacular venue to follow the World Cup craze? Meet the Antiphellos Antic Theatre in Kaş, Türkiye

Ambassador of Turkmenistan participated in events held in Hubei Province

Ata Watan Eserleri