GENERAL

Türkmenistan’dan Japon Turistler İçin Vize Kolaylığı

Türkmenistan, Japonya'dan gelen turistlere konsolosluk ve vize yardımı sağlamaktadır. Bunanla ilgili kararname, Devlet Başkanı tarafından imzalandı. Belgede, Türkmenistan'a gelen Japon vatandaşlarına uygun bir tarife oluşturması için 10 günlük bir süre için bir defalık turizm vizesi verilmesi öngörülüyor.

Belge ayrıca başka da birçok kolaylıkları içermektedir. Bunlar arasında, Japon turistler, mesai saatleri dışında, hafta sonları ve tatil günlerinde vize verirken acil konsolosluk çalışmaları yürütmek için konsolosluk ve ek konsolosluk ücretleri ödemekten muaf tutulur.

Belgede, Dışişleri Bakanlığı, Devlet Göç İdaresi ve Adalet Bakanlığı ile birlikte, bu karardan kaynaklanan Türkmenistan mevzuatında değişiklik yapılması önerileri hazırlamak ve Bakanlar Kurulu'na sunmak üzere bir ay için süre öngörüldü.

 

Ýene-de okaň

Statement by the Ministry of Foreign Affairs of Turkmenistan in connection with Israeli strikes on Iranian territory

International Conference titled “Peace, Sustainable Development and Migration” held in Ashgabat

Lavrov and Meredov discussed Turkmenistan’s participation in SPIEF

International Exhibition-Fair “Turkmentextile Expo – 2025” Opens in Ashgabat

The annual trade turnover between Turkmenistan and Russia exceeds $1.6 billion