GENERAL

Türkmenistan’da golf sporuna büyük ilgi

2017 yılında Kapalı Salon ve Savaş Sanatı 5.Asya Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan Türkmenistan’da spor alanındaki ciddi atılımlara bir yenisi eklendi. Topraklarının büyük bölümü çölle kaplı olan ülkede, kış sporlarının geliştirilmesi yanı sıra sporun çeşitli bir alanı olan golf sporuna da ilgi artmaktadır. Bu alanda yatırım yapılarak, başkent Aşkabat’ta golf sahası kuruluyor.

Türkmenistan, golf sporundaki çalışmaları ABD’nin bu alandaki ünlü firması Niclaus Design ile birlikte gerçekleştiriyor. Şirketin sahibi Jack Niclaus, Aşkabat’ta resmi ziyarette bulunarak, Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

Görüşmede, spor alanındaki ikili işbirliği yanı sıra golf sahasının inşası ve gelecekte bu spor dalında yarışmaların düzenlenmesi gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Golf dünyanın en popüler spor dallarından birisi olmakla beraber her yaşta ve her sezon oynalabilen bir spordur. Bu spor dalı sağlık için de faydalıdır. Uzun bir süre açık havada kalmakla beraber hareketlerin koordinasyonu sağlar, düşünme ve kendini kontrol etme kabiliyetini geliştiriyor.

Jack Niclaus 1962-1986 yıllar arasında 18 kez en süt düzeydeki golf turnuvalarında şampiyon olmuş, profesyonel bir golfçudur. 

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Turkmen equestrian art triumphantly presented in Baku

Turkmenistan has accepted more than 200 citizens from 16 countries evacuating from Iran.

National Leader of Turkmenistan Expresses Condolences to the President of Iran

Turkmenistan Airlines Suspends Flights to Dubai and Jeddah

Turkmenistan expresses concern over the escalation of tensions in the Middle East

Ata Watan Eserleri

Meeting of the Deputy Minister of Foreign Affairs of Turkmenistan with the Minister of Foreign Affairs of Azerbaijan