WORLD

Türkmenistan’da Anayasa ve Bayrak Günü kutlandı

Türkmenistan’da resmi tatil olan 18 Mayıs Anayasa ve Devlet Bayrak Günü büyük coşkuyla kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında başkent Aşkabat’taki Anayasa anıtına ve Bayrak direğine çelenk konuldu. Bu törenlere, Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov katıldı.

Devlet Başkanı ilk önce Anayasa anıtına ve ardından 133 metre yüksekliğinde Türkmenistan Bayrağının dikildiği bayrak direğine çelenk koydu.

Türkmenistan Milli Marşının çalınması ile başlayan törenlere, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcıları, askeri yetkililer, bakanlar, sivil toplum kuruluş yetkililer, yabancı büyükelçiler, basın mensupları, gençler ve şehir sakinleri de katıldı.

Anayasa ve Devlet Bayrak Günü dolayısıyla Aşkabat’ta açık alanda konser programı düzenlendi. Konserde Türkmenistan’ın önde gelen sanatçıları sahne aldı.

Ayrıca, bu tür kültürel etkinliklerin ülkenin bütün vilayet merkezlerinde de gerçekleştirildi. Vilayet merkezlerinde dikilin dev bayrak direklerine sabah saatlerinde Türkmenistan Bayrağı göndere çekildi ve çeşitli kültürel faaliyetler düzenlendi.

Ýene-de okaň

Türkiye welcomes its 29th Slow City as Cappadocia’s Ortahisar joins the Cittaslow network

Where Winter Turns into Wellness: Discover Türkiye’s Holistic Retreat

Discover the Winter Magic of Türkiye’s Picturesque Black Sea

Priority areas of cooperation between Turkmenistan and UNESCAP were discussed

Сooperation with the UN Regional Centre for Preventive Diplomacy for Central Asia were discussed at the Ministry of Foreign Affairs of Turkmenistan

The Minister of Foreign Affairs met with the Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the Islamic Republic of Iran to Turkmenistan