WORLD

Türkmenistan’da 85 bin mezun

Türkmenistan’da orta okullarda eğitim-öğretim yılı sona erdi. Bu sene ülke genelinde 85 binde fazla öğrenci okullardan mezun oldu. Okullarda mezuniyet törenleri düzenlenirken, ülke genelinde de ‘Son zil’ sloganlıya geniş katılımlı törenler düzenlendi.

Türkmenistan Devlet Başkanı da, yazılı mesaj yayınlayarak, mezunları ve okul öğrencileri eğitim yılının sona ermesiyle tebrik etti. 

Bu yılın ilk aylarında Türkmenistanlı öğrenciler uluslararası bilim olimpiyatlarına katılarak, 61 madalya kazandılar. Bunun 10’u altın, 11’i gümüş ve 40’ı bronz madalyalardır. Ayrıca, Türkmen öğrenciler internet yarışmalarda da derecelere girdiler.

Eğitim yılının sona ermesiyle ilgili törenler eğitim sektörü çalışanlarının, öğrencilerin Bağımsızlık anıtına çelenk konması ile başladı. Daha sonra bütün okullarda mezuniyet törenleri düzenlendi.

Aşkabat şehrindeki okullar mezunları için şehrin güzel yerlerine geziler organize edildi. Akşam saatlerinde ise Aşkabat sinema merkezinde konser programı düzenlendi. Törenler, Türkmenistan Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Aşkabat Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

 

Ýene-de okaň

Priority areas of cooperation between Turkmenistan and UNESCAP were discussed

Сooperation with the UN Regional Centre for Preventive Diplomacy for Central Asia were discussed at the Ministry of Foreign Affairs of Turkmenistan

The Minister of Foreign Affairs met with the Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the Islamic Republic of Iran to Turkmenistan

Present vectors of Turkmen-Azerbaijani ties discussed

Wellbeing, the Turkish Way: A Holistic Escape

Explore the magic of İstanbul: Europe’s Most Desirable City