GENERAL

Türkmen Şirketlerinin Payı Artıyor

Türkmenistan’da özel sektörün gelişmesi için devlet tarafından ciddi destek verilmektedir. Bu kapsamda, Türkmen yerel şirketlerin özel sektördeki payının arttırılması için çeşitli Kararlar kabul edilmektedir. Türkmenistan Devlet Başkanın geçen Cuma günü gerçekleştirilen Bakanlar Kurulunda imzaladığı Karara göre, yabancı şirketlerle imzalanan inşaat sözleşmelerinde, ekipman ve malzeme harici inşaat işlerinin %80’i Türkmen inşaat şirketlerinden taşeron hizmeti alınarak yapılmak zorunda olacaktır.

Türkmen medyasında yer alan Karar özetinde belirtildiğine göre, devlet kurumları ve şirketlerinin Türkmenistan’ın sınırlarında çok önemli sanayi tesisleri ve binaları harici diğer tesisleri ve binaları inşa etmek, yeniden yapılandırmak ile ilgili yabancı tüzel kişilerle akdedilen sözleşmelerde planlanan işlerin (malzemelerin ve ekipmanların bedelini hesaba katmazdan) en az yüzde 80’ini yerli inşaat şirketleri tarafından yapılmasını sağlamalıdır.

Bu Kararın yürürlüğe girmesiyle, yabancı şirketler, malzeme ve ekipman harici inşaat işlerinin en az yüzde 80’ni Türkmen inşaat şirketleri ile yapacağı taşeron sözleşmeleri ile yapmak zorundadır. Belirtmek gerekir ki, bu oran daha önce yüzde 30'idi. Kararda çok önemli sanayi tesislerinin muaf tutulduğu dikkat çekmektedir.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

The Foreign Ministers of Turkmenistan and Cuba met in New York

Meeting of the Minister of Foreign Affairs of Turkmenistan with the Minister of State at the German Federal Foreign Office

Minister of Foreign Affairs of Turkmenistan Holds Meeting with the UN Under-Secretary-General for Political and Peacebuilding Affairs

Meeting of the Minister of Foreign Affairs of Turkmenistan with the UN High Representative for LLDCs

China ready to work with Turkmenistan to invigorate bilateral ties: Chinese FM

National Leader of Turkmen People Attends Eid al-Adha Celebrations