GENERAL

Türkmen heyetinin Japonya ziyareti

24 Mart tarihinde Türkmen-Japon Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı, milletvekili ve Ahal vilayet vali yardımcısı Serdar Berdimuhamedov öncülüğündeki heyetin Japonya ziyareti başladı.

25 Mart tarihinde Türkmen heyeti, Japon Parlamentosu Başkanı Tadomori Oşima ile görüştü ve bu görüşmede karşılıklı çıkara dayalı ikili işbirliği konuları değerlendirildi. Spor alanında işbirliği yanı sıra ulaştırma ve tarım sektöründeki münasebetlerin genişletilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca, parlamentolar arası işbirliğinin güçlendirilmesi konusu ele alındı. Özellikle, taraflar iki ülkenin milletvekillerinin toplantılarının parlamentolar arası dostluk grupları çerçevesinde verimliliğine dikkat çektiler.

Türkmen heyeti, Odaiba adasında bulunan ve Japonya Ulusal İleri Bilim ve Teknoloji Müzesi olan “Miraikan – geleceğin dünyası” müzesini ziyaret etti. Burada Türkmen delegasyonu üyelerine Japon bilim insanlarının modern ileri bilimsel başarılarını tanıma fırsatı verildi.

Türkmenistan heyeti ayrıca, Аriake Water Reclamation su arıtma merkezini ziyaret etti. Heyet üyeleri bu yüksek teknoloji merkezinin yapıları ve yapıları hakkında detaylı bilgi aldı.

Ýene-de okaň

Exhibition Marking 30 Years of Turkmenistan’s Neutrality Opens in Bucharest

Turkmenistan Strengthens Global Environmental Cooperation

Turkmenistan will participate in International Economic Forum in Russia

Turkmenistan provides humanitarian aid to foreign citizens arriving from Iran

Statement by the Ministry of Foreign Affairs of Turkmenistan in connection with Israeli strikes on Iranian territory

International Conference titled “Peace, Sustainable Development and Migration” held in Ashgabat