WORLD

Seul’de Türkmen-Kore görüşmeleri yapıldı

Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov öncülüğündeki heyet, Güney Kore’de resmi ziyarette bulundu. Bu ziyaret kapsamında Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha arasında görüşmeler gerçekleştirildi.

Bakanlar iki ülke arasındaki ilişkilerde gelinen mevcut durumu değerlendirerek, ikili münasebetlerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiler. Görüşmede, siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ilişkiler ele alındı ve ayrıca uluslararası örgütler bazındaki münasebetler değerlendirildi. Uluslararası konular değerlendirildi.

Ayrıca, görüşmede kapsamında Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı ile Güney Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı arasında 2018-2020 yılları arasında İşbirliği Programı’na imza atıldı.

Türkmen Dışişleri Bakanı bu ziyareti kapsamında Güney Kore Başbakanı Lee Nak Yong, Kuzey Ekonomik İşbirliği Cumhurbaşkanlığı Komitesi Başkanı Song Yong Gil ile bir araya geldi. Türkmen heyeti, bunun yanı sıra eski BM Genel Sekreteri Ban ki-moon, Kore ile Orta Asya Dostluk Derneği Başkanı Bayan Li Ok Ryon ile görüşmelerde bulundu.

Ýene-de okaň

Priority areas of cooperation between Turkmenistan and UNESCAP were discussed

Сooperation with the UN Regional Centre for Preventive Diplomacy for Central Asia were discussed at the Ministry of Foreign Affairs of Turkmenistan

The Minister of Foreign Affairs met with the Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary of the Islamic Republic of Iran to Turkmenistan

Present vectors of Turkmen-Azerbaijani ties discussed

Wellbeing, the Turkish Way: A Holistic Escape

Explore the magic of İstanbul: Europe’s Most Desirable City