GENERAL

Japonya ve Moğolistan’dan kutlama

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve Moğolistan Cumhurbaşkanı Tsakhiagiin Elbegdorj, Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov’a diplomatik ilişkilerin 25.yılı dolayısıyla kutlama mesajı gönderdi.

Japon Başbakanı’nın mesajında; “Türkmenistan bağımsızlığını kazandığı günden bu yana ülkeler arasında iyi ilişkiler kuruldu. 2009 yılından bu yana Siz 3 defa Japonya’yı ziyaret ettiniz. 2013 senesindeki ziyaretiniz kapsamında 1 trilyon yen tutarında ticari projelere imza atıldı. 2015 yılında Sendai kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Afet Riskini Azaltma Dünya Konferansı’na katıldınız. 2015 yılında ben ilk defa Türkmenistan’ı ziyaret ettim ve çeşitli alanlarda işbirliği yapılması konusunda aynı fikre geldik. Devlet Başkanları düzeyindeki ziyaretler ülkeler arasındaki münasebetlere büyük bir ivme kazandırmaktadır. Türkmenistan’ın Orta Asya-Japonya diyaloğuna başkanlık ettiği dönemde ikili münasebetler daha da pekişeceğine inanıyorum” şeklinde ifadeler yer aldı. 

 Moğol Cumhurbaşkanı mesajında, iki ülke arasındaki münasebetlerin son zamanlarda başarıyla geliştiğini ve Türkmenistan ile Moğolistan arasındaki ilişkilerin bundan sonra da gelişeceğine inandığını belirtti. 

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

 

Ýene-de okaň

Iran, Turkmenistan discuss Caspian Sea cooperation

Presentation of the book “Hakyda göwheri” of Hero-Arkadag in Azerbaijani

Winter Cup 2025” Intellectual Tournament Held by the EU Delegation to Turkmenistan

Chess Grand Prix Final in Ashgabat: 2026 Major League Lineup Revealed

Historic First Leaders’ Summit Strengthens Japan-Central Asia Ties – Japan announces CA+JAD Tokyo Initiative aimed at industrial advancement in Central Asia

Japan-Turkmenistan Summit meeting: President Serdar Berdimuhamedov and PM Sanae Takaichi discussed multifaceted bilateral cooperation

Ata Watan Eserleri