WORLD

Araçsız Gün :3 Haziran’da Aşkabatlılar bisiklet binecek

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, ülkede düzenlenecek dev uluslararası spor yarışları için hükümet toplantısını gerçekleştirdi. Bu toplantıda, Eylül’de yapılacak Amul-Hazar 2018 uluslararası rallisi, Kasım’da düzenlenecek Dünya Halter Şampiyonası ve 3 Haziran’ın Türkmenistan’ın girişimiyle Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri değerlendirildi.

Türkmen Lider, toplantıda Dünya bisiklet gününün kutlanmasına ilişkin kararname imzaladı. Ayrıca Devlet Başkanı ülke halkının ricası üzerinde 3 Haziran’da ekolojik kampanyaya imza atarak, araçsız gün olarak ilan etti.

İçişleri Bakanı İskender Mulikov ve Aşkabat Belediye Başkanı Şamuhammet Durdılıyev’e 3 Haziran günü sabah 7’den akşam saat 19:00’a kadar şehirde araçların dolaşımı sınırlandırıldı. O gün caddelerde sadece bisikletle dolaşmaya izin verilecek.

Türkmen Lider ayrıca, halkın bisiklet kullanmaya teşvik etmek ve bunun için gereken altyapının oluşturulması için ilgili yetkililere talimatta bulundu.

Türkmenistan’da geçtiğimiz yılda da araçsız gün ilan edilerek, sadece bisiklet kullanma izni verilen günler olmuştu.

Ýene-de okaň

Turkmenistan and the EU: parliamentary dialogue on cooperation prospects

Kazakhstan and Turkmenistan discuss the schedule of joint events

Azerbaijan’s Embassy participated in the international exhibition marking Diplomacy Day in Turkmenistan

The Caves you should not miss in Türkiye

Turkmenistan Produced Over 77 Billion Cubic Meters of Natural Gas in 2024.

Ata Watan Eserleri

Bahar Seyidova Appointed as Deputy Prime Minister Overseeing Culture.