GENERAL

Türkmenistan, Asya Plaj Oyunları’nda 15 madalya kazandı

Son yıllarda spor alanında yapılan ciddi yatırımlar sonucunda Türkmenistanlı sporcular katıldığı uluslararası spor müsabakalarında önemli başarılara imza atmaya başladı. Gelecek sene Aşkabat’ta düzenlenecek Kapalı Salon ve Savaş Sanatı 5. Asya Oyunları’na hazırlanan Türkmen sporcular, Vietnam’ın Da Nang kentinde geerçekleştirilen 5. Asya Plaj Oyunları’nda toplam 15 madalya kazanarak, büyük bir başarıya imza attı.

45 ülkeden 1000’e yakın sporcunun katıldığı uluslararası spor müsabakalarından Türkmenistan 2 altın, 4 gümüş ve 9 bronz madalya kazanma başarısını gösterdi.  Türkmen sporcular en çok madalyayı güreş dalında elde ettiler. 90 kilogramda yarışan İhlas Setdarov finalde kendi vatandaşı Nabi Aliyev’i yenmeyi başararak, altın madalyanın sahibi oldu. Ayrıca bu dalda, Nuryagdı Jepbarov gümüş, Muhammet Temirov, Sancar Abdirahmanov ve Zarina Saparova bronz madalya kazandılar.

Samboda Begli Meretgeldiyev Türkmenistan’a altın madalya kazandırırken, Nurali Yalkapov gümüş ve Dinara Korıkulova bronz madalyanın sahibi oldu.

Jiu-jitsu spor dalında kardeşler Yusup ve Ahmet Tanriberdiyev gümüş madalya, ulyana Kudinova ve Angelina Filippova bronz madalya kazandı.

Tayboksu alanında mücadele eden Türkmenistanlı sporculardan Yanıl Kavisova ve Cenet Avnazarova üçüncü olarak bronz madalya kazandılar.

5. Asya Plaj Oyunları’nda birçok spor dalı, 2017 yılında Türkmenistan’da düzenlenecek Asya Oyunları’nda da bulunuyor. Bu nedenle, Türkmenistanlı sporcuların bu organizasyona katılarak, hem önemli başarıya imza attılar hem de ülkesinde yapılacak oyunlar öncesinde önemli tecrübe kazandılar. 

Ýene-de okaň

Present vectors of Turkmen-Azerbaijani ties discussed

Ashgabat to host Azerbaijan–Turkmenistan Intergovernmental Commission meeting

Al-Nassr and Arkadag Football Clubs are to play historic match

Ata Watan Eserleri

Official Website of the Gurbanguly Berdimuhamedov Charitable Foundation Launched

Presentation of the new book by President of Turkmenistan was held in Romania

Ata Watan Eserleri

Present matters of Turkmen-Pakistani relations were discussed