GENERAL

3 bin kişilik Türkmen’in Ak Öyü inşa edilecek

Başkent Aşkabat’ın yakınlarında Ahal vilayetinin Ak bugday ilçesinde Uluslararası Nevruz Bayramı’nın kutlandığı alanda 3 bin kişilik Türkmen’in Ak Öyü inşa edilecek. Türkmen halkının eski dönemlerdeki geleneksel evlerini andıracak binada kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, bu binanın inşa edilmesine ilişkin kararname imzaladı. Bu karar kapsamında 3 bin kişilik bina ve toplu yemek için geniş alan kurulacak. Ahal vilayetinin kontrolünde Türkmen inşaat firması tarafından inşa edilecek. Proje, Kasım 2016’da başlayarak, Ekim 2017’de teslim edilecek.

Daha önce, böyle bir bina 2015 yılında Mari vilayetinde inşa edilmişti ve bu binada Türk Dünyası Kültür Festivali düzenlenmişti.

Türkmen Ak öyleri – ülke halkının konukseverliğinin sembolüdür, kendine özgü tarihi ve kültürel mirasının değeridir. Türkmen halkının daha önce ev olarak kullandığı geleneksel evleri, bugünlerde de sadece köylerde değil, aynı zamanda şehirlerde de görmek mümkün.

Bu arada, aynı ilçede 40 hektar alanda Türkmen halkının en önemli sembollerinden olan ahalteke atları için Uluslararası karantina merkezi kuruluyor. Bu proje kapsamında 120 at için 6 ahır ve diğer tesisler inşa edilmektedir.  

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Intergovernmental Turkmen-Qatari Commission was held in Doha

Qatar and Turkmenistan Chambers Discuss Activation of Joint Business Council Agreement

Join Türkiye’s Iconic Olive Harvest: A Seasonal Celebration Not to Miss!

The Global Industrial Summit of the UNIDO has opened in Riyadh

The 177th session of the General Assembly of the Bureau International des Expositions (BIE) was held in Paris

Kazakhstan and Turkmenistan are strategic partners – Serdar Berdimuhamedov