GENERAL

3 bin kişilik Türkmen’in Ak Öyü inşa edilecek

Başkent Aşkabat’ın yakınlarında Ahal vilayetinin Ak bugday ilçesinde Uluslararası Nevruz Bayramı’nın kutlandığı alanda 3 bin kişilik Türkmen’in Ak Öyü inşa edilecek. Türkmen halkının eski dönemlerdeki geleneksel evlerini andıracak binada kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, bu binanın inşa edilmesine ilişkin kararname imzaladı. Bu karar kapsamında 3 bin kişilik bina ve toplu yemek için geniş alan kurulacak. Ahal vilayetinin kontrolünde Türkmen inşaat firması tarafından inşa edilecek. Proje, Kasım 2016’da başlayarak, Ekim 2017’de teslim edilecek.

Daha önce, böyle bir bina 2015 yılında Mari vilayetinde inşa edilmişti ve bu binada Türk Dünyası Kültür Festivali düzenlenmişti.

Türkmen Ak öyleri – ülke halkının konukseverliğinin sembolüdür, kendine özgü tarihi ve kültürel mirasının değeridir. Türkmen halkının daha önce ev olarak kullandığı geleneksel evleri, bugünlerde de sadece köylerde değil, aynı zamanda şehirlerde de görmek mümkün.

Bu arada, aynı ilçede 40 hektar alanda Türkmen halkının en önemli sembollerinden olan ahalteke atları için Uluslararası karantina merkezi kuruluyor. Bu proje kapsamında 120 at için 6 ahır ve diğer tesisler inşa edilmektedir.  

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Sergey Lavrov to visit Turkmenistan on June 24-25

Travel agencies of Turkmenistan

The AIR Center hosted discussions on Azerbaijan-Turkmenistan relations

Ambassador of Palestine presented copies of her credentials at the Ministry of Foreign Affairs of Turkmenistan

Ambassador of Turkmenistan Held a Meeting with the Chairman of Chimcomplex

Turkmenistan continues to provide humanitarian support for people arriving from Iran