GENERAL

Özel Sektörün 11.Yıldönümü Fuarı yarın başlıyor

16-17 Mart tarihlerinde Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği’nin kuruluşunun 11.yıldönümü dolayısıyla Ticaret ve Sanayi Odası’nda özel sektör temsilcilerinin katılımıyla bir fuar düzenlenecek.

Fuara 200’e yakın Türkmen firması katılacak ve kendi ürünlerini sergileyecek. 20 şirket ilk defa bu fuara katılarak, kendi ürünlerini tanıtma fırsatı yakaladı.

Türkmenistan’da özel sektörü giderek büyüyor. Ülke ekonomisinde büyük bir pay elde eden özel sektörün Ocak-Şubat  2019 döneminde sanayi üretimi yüzde 15,8, tarım ve gıda üretimi yüzde 3,9 oranında artmıştır.

Ülkede Türkmen firmaları artık dev projelere üslenmektedir. Bu sene başında özel sektörden 4 şirketin oluşturduğu bir konsorsiyuma 2,3 milyar dolarlık bir yol inşaatı projesi verildi.

 

Ýene-de okaň

Turkmenistan urges stronger support for Afghanistan’s economy and regional connectivity at UN Security Council

Turkmenistan and Georgia aim to strengthen trade and economic ties

Sarah B. Rogers answered the question of Atavatan Media

Meeting of the Deputy Foreign Ministers of Turkmenistan and the Republic of Uzbekistan

High-Level Regional Meeting Dedicated to the 30th Anniversary of the Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Held in Ashgabat

Meeting Held Between the Minister of Foreign Affairs of Turkmenistan and the Executive Secretary of the CTBTO