GENERAL

Türkmenistan, Tataristan’da ticaret evi açacak

Türkmenistan, Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan ile ticari işbirliğini geliştirmek istiyor. Bu nedenle, 2019 yılının sonuna doğru Tataristan’da Türkmenistan ticaret evinin açılması öngörülmektedir.

Tataristan basınında yer alan habere göre, söz konusu konu, başkent Kazan’da gerçekleştirilen Ticaret, ekonomik, bilim, teknik ve kültürel işbirliği konularında ortak Türkmen-Tataristan çalışma grubunun 4.toplantısında ele alındı.

Ticaret evinde Türkmenistan’da üretilen tekstil ürünleri; iplik, yün ve çeşitli kumaşlar ve deri ürünleri satılacak. Ticaret evinin deposu olarak Melita deri işleme şirketinin deposu kullanılacak.

Çalışma toplantısında Türkmenistan heyetine Finans ve Ekonomi Bakanı Batır Bazarov başkanlık ederken, Tatar heyetine Sanayi ve Ticaret Bakanı Albert Karimov başkanlık etti. Ayrıca, taraflar Kukmor keçe fabrikasının ürünlerinin Türkmenistan'a tedarik etme olasılığını ele aldılar.

Bunun yanı sıra Türkmenistan’ın Maryazot işletmesine 700 bin dolar maliyetinde donanım tedarik edilmesi konusu görüşüldü.

Ayrıca, Tataristan’ın Tatneft şirketi temsilcisi Rafael Afletonov, Goturdepe yatağında petrol geri kazanımı konusunda Türkmenpetrol Kurumu ile ek bir anlaşma yapmayı planladığını belirtti. Söz konusu anlaşma, sektöre yapılan yatırım miktarını ve iş sayısını artıracaktır. Anlaşma sağlanması durumunda 200 milyon dolarlık bir yatırım öngörülmektedir. Bu da 400 civarında Türkmen vatandaşına iş imkanı sağlayacak.

 

Ýene-de okaň

Christopher Wizda: Bridging Languages and Cultures: The Makul Dictionary

President of Turkmenistan and Prime Minister of Pakistan discuss bilateral cooperation

National Leader of the Turkmen People gives Interview to China’s CGTN

“Makul Dictionary” Included in the New York Public Library Catalog

2026 in Türkiye: A Year of Culture, Sports and Iconic Events

Akhal-Teke: The Golden Horse That Determines the Heritage of Turkmenistan

Ata Watan Eserleri