GENERAL

Türkmenistan Samba Şampiyonası’na Katılacak

Türkmenistanlı sporcular Belarus’da düzenlenen Samba Şampiyonası’nın ilk gününde 7 madalya kazandı. Türkmen sporcular, Şampiyonanın ilk gününde 4 altın, 1 kümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Minsk kentinde düzenlenen turnuvaya 16 ülkeden 200’ün üzerinde sporcu katılıyor. Turnuvada, Rusya, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, İsrail, Slovakya, Ukrayna ve diğer ülkelerden gelen sporcular madalya için mindere çıkıyorlar.

Türkmenistan’da bu turnuvaya iddialı bir takım ile katılıyor. Takımda 18 erkek ve 8 bayan sporcu yer almaktadır. Turnuvada, 2016 Olimpiyat Oyunları’na katılan uluslararası derecesi olan Gulbadam Babamuratova, 2013 Asya Oyunları şampiyonu Nurali Yalkabov ve diğer sporcular yarışıyor.

Daha önce Belarus’ta düzenlenen yarışta, Türkmenistan 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazanmıştı.

Mayıs 2016’de Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen Asya Samba Şampiyonası’nda Türkmen sporcuları 21 altın, 26 gümüş ve 19 bronz olmak üzere toplam 66 madalya elde etmişti.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Turkmenistan’s Permanent Representative Presents Credentials to the UN Secretary-General

Ambassador of Turkmenistan Meets with IMF Executive Director

Round Table: Turkmenistan and Georgia – Current Issues of Bilateral Cooperation

Derya Soysal: Makul English to Turkmen Proverbs Book will build a bridge between countries

Azerbaijan–Turkmenistan energy relations discussed

The delegation of Turkmenistan participates in the 82nd session of ESCAP