GENERAL

Türkmenistan ile Japonya ikili ilişkileri görüştü

Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov başkanlığındaki heyet, Japonya’da temaslarda bulundu. Türkmen heyeti, 12.Türkmen-Japon Ekonomik İşbirliği toplantısına katıldı.

Tokyo’daki görüşmelerde iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği ele alındı. Taraflar ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğinin mevcut düzeyinden memnun kaldığını açıkladı. Ekonomik İşbirliği toplantısında ulaştırma, kimya sanayisi, sanayi, tarım, sağlık, iletişim, maliye, ticaret, eğitim, spor, turizm ve ekoloji alanında işbirliği imkanları değerlendirildi.

Japon Dışişleri Bakanı Fumio Kishida, Türkmen heyetinin ziyaretinden memnun kaldığını, kendisinin 1 Mayıs tarihinde Aşkabat’ı ziyaret ederek, Orta Asya-Japonya Dışişleri Bakanları toplantısına katıldığını belirtti.

12.Türkmen-Japon Ekonomik İşbirliği toplantısına kapsamında nihai protokole imza atıldı. Türkmen heyeti, Tokyo temasları kapsamında bir dizi ikili görüşmelerde bulundu, Japon şirketlerini ve üniversitelerini gezdi.

Türkmenistan ile Japonya ilişkileri her geçen yıl ivme kazanarak büyüyor. Japon Başbakanı Sindzo Abe’nin 2015 yılında Aşkabat’a gerçekleştirdiği ziyarette iki ülke arasında dev anlaşmalara imza atıldı ve bu anlaşmalar kapsamında 18 milyar dolarlık projeler hayata geçirilecek.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Turkmenistan and Türkiye discuss cooperation on a migration

Meeting between the Consul General of Turkmenistan with the Governor of Istanbul

Ambassador of Turkmenistan participated in the Inauguration Ceremony of the President of the Portuguese Republic

Meeting with Charles Michel, Minister of State of Belgium, at the Turkmenistan Embassy

The Embassy of the Republic of Iraq has started functioning Ashgabat