GENERAL

Türkmenistan ile Japonya ikili ilişkileri görüştü

Türkmenistan Dışişleri Bakanı ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Raşid Meredov başkanlığındaki heyet, Japonya’da temaslarda bulundu. Türkmen heyeti, 12.Türkmen-Japon Ekonomik İşbirliği toplantısına katıldı.

Tokyo’daki görüşmelerde iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği ele alındı. Taraflar ülkeler arasındaki ekonomik işbirliğinin mevcut düzeyinden memnun kaldığını açıkladı. Ekonomik İşbirliği toplantısında ulaştırma, kimya sanayisi, sanayi, tarım, sağlık, iletişim, maliye, ticaret, eğitim, spor, turizm ve ekoloji alanında işbirliği imkanları değerlendirildi.

Japon Dışişleri Bakanı Fumio Kishida, Türkmen heyetinin ziyaretinden memnun kaldığını, kendisinin 1 Mayıs tarihinde Aşkabat’ı ziyaret ederek, Orta Asya-Japonya Dışişleri Bakanları toplantısına katıldığını belirtti.

12.Türkmen-Japon Ekonomik İşbirliği toplantısına kapsamında nihai protokole imza atıldı. Türkmen heyeti, Tokyo temasları kapsamında bir dizi ikili görüşmelerde bulundu, Japon şirketlerini ve üniversitelerini gezdi.

Türkmenistan ile Japonya ilişkileri her geçen yıl ivme kazanarak büyüyor. Japon Başbakanı Sindzo Abe’nin 2015 yılında Aşkabat’a gerçekleştirdiği ziyarette iki ülke arasında dev anlaşmalara imza atıldı ve bu anlaşmalar kapsamında 18 milyar dolarlık projeler hayata geçirilecek.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Cooperation Discussed on the “Karabakh” and “Akhal-Teke” Horses

The synchronisation of the development of the Baku and Turkmenbashi ports has been discussed

Turkmen School Students Participate in a STEM Olympiad in Astana

National Leader of the Turkmen People Congratulates President of Azerbaijan and Prime Minister of Armenia on Receiving the “Zayed Award for Human Fraternity”

Olympic Council of Asia Signs Host City Contract for the 2029 Asian Winter Games in Almaty

Turkmenistan and UAE to Develop Economic Cooperation Program