GENERAL

Türkmenistan ile Bahreyn ilişkilerinde yeni dönem

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife dün akşam saatlerinde 3 günlük devlet ziyareti ile Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a geldi. Bugün sabah saatlerinde Bahreyn Kralı, Oğuzhan Köşkü’nde Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından resmi törenle karşılandı. Resmi görüşmeler kapsamında ekonomi, ulaştırma, eğitim, kültür, spor ve diğer alanlardaki işbirliğini hızlandıracak 10 anlaşmaya imza atılırken, bir gün öncesinde gerçekleştirilen Türkmen-Bahreyn İş Forumu’nda da ağırlıklı olarak petrol gaz ve kimya sanayi sektörüne yönelik 5 anlaşma imzalandı.

Türkmenistan’ı ilk defa ziyaret eden Bahreyn Kralı’na iki ülke münasebetlerinin geliştirilmesine yaptığı katkılardan ve Türkmenistan’ın uluslararası inisiyatiflerini desteklediği için Türkmenistan Devlet Başkanı tarafından ülkenin en büyük madalyası «Bitaraplyk» (Tarafsızlık) Nişanı ile ödüllendirildi. 

Ýene-de okaň

U.S. Under Secretary Sarah Rogers pay visit to Turkmenistan

Minister of Foreign Affairs of Turkmenistan met with António Guterres

Ata Watan Eserleri

Turkmenistan’s Minister of Foreign Affairs Spoke on Behalf of the Group of Friends of Neutrality at the UN Security Council Open Debate

Turkmenistan’s Minister of Foreign Affairs participated in the UN Security Council High-level open debate

Foreign ministers of Turkmenistan and Azerbaijan met in New York

French Business Aims for Large-Scale Purchases of Turkmen Urea and Petroleum Products