GENERAL

Türkmenistan futbolunda kupa heyecanı

Türkmenistan futbolunda ülkenin ikinci en önemli kulüp kupası olan Türkmenistan Kupası’nda final heyecanı kapıda. Köpetdağ takımı ile Energetik takımlarının arasında oynanacak final heyecanı 21 Kasım’da oynanacak. Başkent Aşkabat’taki Köpetdağ stadyumunda oynanacak maç saat 15:00’da başlayacak.

Kupa finalinde beklenmedik bir eşleşme gerçekleştirildi. Ülkenin iki önemli takımı, aynı zamanda Türkmenistan’ı Asya Futbol Konfederasyonlarının kupalarında temsil eden Ahal ile Altyn Asyr takımları kupa dışında kaldı.

Köpetdağ yari finalde Ahal takımı elerken, Mari vilayetinin Energetik takımı lig şampiyonu Altyn Asyr takımını eledi.

Mari’deki ilk karşılaşma 2:2 skorla bitmişti. Rövanş karşılaşması Altyn Asyr’yn sahasında oynandı. Bu maçta Energetik 2:1’lik skorla yendi ve kupa finaline yükseldi.

Related posts

Turkmen delegation participates to the exhibition « Heimtextil 2020»

vepa

Meeting of the Minister of Foreign Affairs of Turkmenistan with the newly appointed UN Resident Coordinator in Turkmenistan

U.S.-Based Getty museum and Turkmenistan’s state museum begin cooperation to preserve a 5th century buddha head through the U.S. Embassy’s Afcp program