GENERAL

Türkmenistan, “Asya’nın Çocukları” Kış Oyunları’na katılıyor

Rusya’nın Sakhalin kentinde başlayan Birinci ‘Asya’nın Çocukları’ Kış Oyunları’na Türkmenistan’da katılmaktadır. Karın egzotik olduğu Türkmenistan bu oyunlara  genç hokey takımı ve iki buz pateni sporcusu ile temsil ediliyor.

9 Şubat’ta Sakhalin kentindeki Spartak stadı’nda Kış Oyunları’nın açılış töreni düzenlendi. Bu oyunlara Vietnam, Hong Kong, Endonezya, Ürdün, Kazakistan, Kamboçya, Moğolistan, Nepal, Pakistan, Güney Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Tacikistan, Tayland, Türkmenistan, Filipinler, Japonya ve Moskova, Tataristan, Başkurdistan, Sakha’dan ekipler ( Yakutya), Uzak Doğu, Sibirya ve Rusya Federasyonu Ural Federal Bölgeleri’nden sporcular yer almaktadır.

Bir hafta boyunca çeşitli spor dallarında 30 civarında müsabakalar yapılacak. 8 spor dalı ön plana çıkarıldı. Bunlar; biatlon, kros kayağı, artistik patinaj, snowboard, dağ kayak, hokey, hız pateni (kısa pist) ve kayakla atlama.

11 Şubat günü Türkmenistan hokey takımı Sakha Cumhuriyeti hokey takımı ile karşılaşacak. 13 Şubat tarihinde ise Türkmenistanlı buz pateni sporcular Ayna Ekeyeva ve Larisa Vahitova kısa programda boy gösterecek.

Şu anda, sıcağı seven Türkmenistanlı sporcular pek fazla alışkın olmayan soğuk havalara alışmak için antrenman yapıyorlar.

Ýene-de okaň

Delegation of Turkmenistan participated in the International Conference held in the Republic of Azerbaijan

Presentation ceremony of the “TEX” logistics platform

United Nations Games 2026 Officially Opened at the United Nations Headquarters

Delegation of Turkmenistan is participating in the Bonn Conference of the UN Framework Convention on Climate Change

Chairman of the Democratic Party of Turkmenistan paid a working visit to Japan

Prospects for academic and youth cooperation between Turkmenistan and Georgia were discussed in Tbilisi