GENERAL

Türkmen Lideri Pakistan Yolcusu

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, yarın (1 Mart 2017) Pakistan’a iş seyahatine gidecek. Bu ziyaret, Türkmen Liderinin yeni döneme seçilmesinden sonraki ilk yurt dışı ziyareti olacak. Türkmen Lideri, Başkent İslamabad’da düzenlenecek Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi (EİT) katılacak.

Bu örgüt Türkiye, İran ve Pakistan Devlet/Hükümet Başkanları, bölgesel ekonomik işbirliğini geliştirmek amacıyla 1964 yılında İstanbul'da bir araya gelerek bir bildiri yayınlamış ve Kalkınma için Bölgesel İşbirliği (Regional Cooperation for Development) (RCD)'yi kurmuşlardır.

Kuruluş Tarihi:

1985

Merkezi:

Tahran, İran İslam Cumhuriyeti

Üye Ülkeler:

Kurucu Ülkeler (Türkiye, İran, Pakistan)

Diğer Üye Ülkeler (Afganistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan)

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

 

Ýene-de okaň

Events dedicated to significant dates were held in Italy with the participation of a scientific delegation from Turkmenistan

Ata Watan Eserleri

A delegation of Turkmenistan took part in the Big 5 Global 2025 international exhibition and conference in Dubai

A poetry and music event was held at the Library named after Magtymguly in Kyiv

Intergovernmental Turkmen-Qatari Commission was held in Doha

Qatar and Turkmenistan Chambers Discuss Activation of Joint Business Council Agreement

Join Türkiye’s Iconic Olive Harvest: A Seasonal Celebration Not to Miss!