GENERAL

Türkmen Lider, yeni kitabını yazıyor

Hazar Denizi kıyısındaki Avaza ulusal turizm bölgesinde tatil yapan Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov, tarihi ve kültürel mirasa adanmış bir kitap üzerinde çalıştı. Türkmen Lider bugünler tatilini sanat çalışmaları ile devam ediyor. “Türkmenistan – Büyük İpek Yolu’nun kalbi” kitabını yazan Devlet Başkanı, bu kitabın devamını yazıyor.

Tarihi ve kültürel anıtların ile somut değerlerin korunması ve incelenmesi, geniş çapta yaygınlaştırılması, toplumun entelektüel potansiyelinin geliştirilmesi devlet politikasının temel taşıdır. Devlet Başkanı’nın kaleme aldığı pek çok eseri bu konuları içeriyor.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan "Türkmenistan-Büyük İpek Yolu'nun kalbi" kitabı  ülkenin geçmişine, özgün gelenek ve geleneklere, bu ulus ötesi yol boyunca oluşturulan şehirlerin tarihine adanmıştır. Bu kitap başta Türkiye Türkçesi olmak üzere birçok yabancı dile çevrildi ve çok sayıda yabancı okur kitlesine ulaştırıldı.

Ayrıca, tatilini torunu Kerimguli ile değerlendiren Devlet Başkanı ‘Sportif Türkmenistan’ isimli şiirini yazdı. Torunu Kerimguli bu şiiri besteledi ve birlikte bu besteyi Türkmence ve İngilizce seslendirdiler.  

Bu şiir bu sene Türkmenistan’ın ev sahipliği yapacağı Amul-Hazar 2018 uluslararası ralli yarışına ve ülkenin spordaki başarılarına adandı.

 

Ýene-de okaň

Turkmenistan and Afghanistan Energy Sector Officials Discuss 500 kV Transmission Line Progress

President of Azerbaijan Receives Head of State Committee for Construction of Arkadag on Sidelines of WUF13

Türkiye, Turkmenistan discuss cooperation in migration sphere

Working visit of the Rector of the Yagshygeldi Kakaev International Oil and Gas University to the People’s Republic of China

How to Make the Most of İstanbul During the 2026 UEFA Europa League Final

On the visit of the Turkmenistan delegation to the Republic of Uganda