GENERAL

Temizlik ürünleri üretim tesisi için uluslararası ihale

Türkmenistan’da yıllık kapasitesi 20 bin tonu bulan temizlik malzemeleri üretimi için uluslararası ihale açıldı. Türkmenkimya kurumu tarafından anahtar teslim inşası için 7 Şubat 2017 tarihine kadar teklifler kabul edilecek. 

Türkmenistan’da kimya sanayisi son yıllarda hızlı kalkınan sektörlerin başında geliyor. Ocak-Kasım 2016 döneminde Türkmenkimya devlet kurumu tarafından üretilen ürün miktarı yüzde 15 oranda arttı. Bunun sonucunda yurtdışından getirilen temizlik malzemelerin ithalatında da önemli düşüş yaşandı. Türkmenistan İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, 2016 yılında yurtdışından getirilen temizlik malzemelerin ithalatında yüzde 11,2 oranda azalma görülmüştür. 

Ülkede temizlik ürünleri ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle, özel sektörde bu ihtiyacı karşılamak için destek vermektedir.

Bu ve Türkmenistan ilgili kurumları tarafından ilan verilen Uluslararası ihaleler ile ilgili detay bilgileri Türkmenistan Haber ve Analiz Bülteninde (THAB) bulabilirsiniz.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

International Exhibition-Fair “Turkmentextile Expo – 2025” Opens in Ashgabat

The annual trade turnover between Turkmenistan and Russia exceeds $1.6 billion

Turkmenistan attaches great importance to the development of strategic relations with Russia

Qualifiers – Group D: Turkmenistan 3-1 Thailand

Turkmenistan is exploring Kazakhstan’s path to the WTO