GENERAL

Çin’in enerji devi CNPC, Aşkabat-2017 Oyunları’nın resmi sponsoru

Orta Asya bölgesinde dev spor organizasyonluğa ev sahipliği yaparak, bir ilke imza atacak olan Türkmenistan’da 17-27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kapalı Salon ve Savaş Sanatı 5.Asya Oyunları’na sponsor şirketlerinni sayısı artıyor.

Asya Oyunları İcra Komitesi, Çin’in dev enerji şirketi CNPC’nin Aşkabat 2017 Oyunları’nın resmi ortağı olduğunu resmen duyurdu.  İcra Komitesi Başkanı Dayanç Gulgeldiyev, CNPC şirketinin Aşkabat Oyunları’na resmi ortak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yine bir dünya devinin sponsorların arasında katıldığını söyleyen Türkmen yetkili, Aşkabat 2017 Oyunları resmi sponsorların sayısının arttığını ve bu spor yarışının dünya seviyesinde önemli bir etkinlik olacağını belirtti. 

Türkmenistan’da yaklaşık 10 yıldır faaliyet gösteren CNPC Türkmenistan şirketi genel müdürü Li Shuliang ise yaptığı açıklamasında, Aşkabat 2017 Oyunlarıyla Türkmenistan’ın uluslararası spor hareketine muazzam bir yaratıcılık kattığını belirtti. Çinli işadamı ayrıca,  bu dünya çapındaki bir spor organizasyonluğunda yer almaktan büyük mutluluk duyduklarınbı ifade etti.

CNPC Çin’in petrol ve doğalgaz sektöründeki en önemli ve büyük şirketidir. Çin şirketi birçok spor organizasyonluğunda yer aldı. Pekin 2008 Oyunlarının resmi sponsorlarından olan CNPC futbol, buz hokeyi, tekvando gibi birçok spor branşlarındaki yarışlara sponsorluk yapmıştır.

64 ülkeden çok sayıda sporcunun katılacağı ve bugüne kadar düzenlenen en büyük ve kapsamlı Kapalı Salaon ve Savaş Sanatı Oyunları’nın biri olması beklenen Aşkabat 2017 Oyunları’na LG, Coca-Cola, Mastercard, Dragon Oil, Petronas gibi birçok dev şirket sponsor olmuştur.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

China to enhance quality, efficiency of energy cooperation with Turkmenistan: vice premier

China to advance high-quality development of all-round cooperation with Turkmenistan: vice premier

Sun, Sand, and 2,000 Years of Story: Discover Antalya’s Ancient Riviera

Turkmenistan and CNPC Sign Contract for the Development of Phase 4 of the Galkynysh Field

Turkmenistan and China sign 5-year cooperation program for 2026-2030

The Ambassador of Turkmenistan met with the Secretary-General of the International Digital Cooperation Organization