GENERAL

İhaleler: 600 Milyonluk Dolarlık Önemli İhale

Türkmenistan’ın doğusundaki Lebap vilayetindeki Tyubegatan potasyum tuzu yatağının (Leylimekan yatağı) araştırılması ve projelendirilmesi öngörülmektedir. Bu proje çok önemli. Bunun için devlet tarafından 600 milyon dolar para harcanacak.

Bunun yanı sıra bu hafta içerisinde damlama usulü sulama sisteminin kurulması, temel fabrika, teknolojik, sondaj ekipmanının satın alımı, Doğu Cheleken sahasının  bulunan pompaların üretim ihtiyaçları için yedek parçaların satın alımı, Bagtyyrlyk sözleşme alanında üretim için gerekli kimyasal reaktiflerin satın alımı, katalizatör satın alımı, yedek parça, sarf malzemeler, kimyasal malzemeler satın alımı konularında önemli ihaleler açıldı.

Türkmenistan’da ilan edilen önemli ihale ilanların detayı için Atavatan Türkmenistan  Uluslararası Yayın Grubunun  Türkmenistan Haber – Analiz – İhale  (THAB) Bültenine abone olabilirsiniz. Atavatan Türkmenistan Bülteni haftada iki defa yayınlanmakta ve Türkmenistan’ın siyasi, ekonomi ve kültürel gündemini takip etmektedir. Bültene abone olmak için atavatanltd@gmail.com   adresine mail atabilirsiniz!

Ýene-de okaň

Political consultations held in Seoul between Turkmenistan and Korea

Türkiye’s Salomon Cappadocia Ultra-Trail Achieves Highest Score at the 1st UN Tourism Awards for Excellence in Sustainable Sports Tourism

Dr. Dovran Orazgylyjov: Makul English-Turkmen Language Handbook – intellectual initiative

Turkmen-Korean Inter-MFA consultations on consular issues held in Seoul

Deputy Foreign Minister of Turkmenistan Meets with Commissioner of the Immigration Service of the Republic of Korea

A cultural and musical evening organized by Turkmenistan in Paris