GENERAL

Hazar’da kaçak avcılığa karşı mücadele

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nda Hazar Denizi’ne kıyısı bulunan ülkeler arasında Hazar’daki biyolojik kaynaklarının yasadışı kullanılmasına (kaçak avcılık) karşı mücadeleyi öngören protokolün taslağı ele alındı.

Söz konusu toplantı, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, Sanayi ve Komünikasyon Bakanlığı, Türkmenistan Devlet Başkanlığı’na bağlı Hazar Denizi konulu kurum tarafından organize edildi. Toplantıya, Hazar’a kıyısı bulunan Azerbaycan, İran, Kazakistan, Rusya ve Türkmenistan temsilcileri katıldı.

Toplantıda, söz konusu protokol taslağı metni üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Protokolün uygulanmasından sorumlu yetkili makamların tanımı, Hazar’a kıyıdaş ülkelerin kaçak avcılığa karşı mücadele şekli ve diğer konularda müzakereler gerçekleştirildi.

Türkmenistan, Hazar Denizi’nin barış, dostluk ve uyum denizi olarak kabul etmektedir. Bu nedenle, Hazar’a kıyısı bulunan ülkeler ile işbirliğinin karşılıklı çıkarlar doğrultusunda hazırlanmasına önem vermektedir. Ayrıca, Hazar’ın biyolojik kaynaklarının ve ekolojik durumunun korunması ve iyileştirilmesi için çaba gösterilmektedir.

Ýene-de okaň

Foreign ministers of Turkmenistan and Iran had a telephone conversation

Azerbaijani opera performers take stage at TURKSOY Gala in Ashgabat

The Ambassador of Turkmenistan met with Assistant Secretary Paul Kapur

Ambassador of Turkmenistan Met with the CEO of Dragon Oil

The Ambassador of Turkmenistan held a meeting with the State Secretary of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Moldova

Co-founder of Apple, Steve Wozniak, attended the “DREAME NEXT 2026” event