GENERAL

Hazar’da kaçak avcılığa karşı mücadele

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nda Hazar Denizi’ne kıyısı bulunan ülkeler arasında Hazar’daki biyolojik kaynaklarının yasadışı kullanılmasına (kaçak avcılık) karşı mücadeleyi öngören protokolün taslağı ele alındı.

Söz konusu toplantı, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, Sanayi ve Komünikasyon Bakanlığı, Türkmenistan Devlet Başkanlığı’na bağlı Hazar Denizi konulu kurum tarafından organize edildi. Toplantıya, Hazar’a kıyısı bulunan Azerbaycan, İran, Kazakistan, Rusya ve Türkmenistan temsilcileri katıldı.

Toplantıda, söz konusu protokol taslağı metni üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Protokolün uygulanmasından sorumlu yetkili makamların tanımı, Hazar’a kıyıdaş ülkelerin kaçak avcılığa karşı mücadele şekli ve diğer konularda müzakereler gerçekleştirildi.

Türkmenistan, Hazar Denizi’nin barış, dostluk ve uyum denizi olarak kabul etmektedir. Bu nedenle, Hazar’a kıyısı bulunan ülkeler ile işbirliğinin karşılıklı çıkarlar doğrultusunda hazırlanmasına önem vermektedir. Ayrıca, Hazar’ın biyolojik kaynaklarının ve ekolojik durumunun korunması ve iyileştirilmesi için çaba gösterilmektedir.

Ýene-de okaň

Turkmen delegation took part in the 5thTbilisi Silk Road Forum

PETRONAS Aims to Monetize Gas on Turkmenistan’s Caspian Shelf

Uzbekistan Ready to Participate in Hydrocarbon Production Projects in Turkmenistan

President of Turkmenistan Received the Newly Appointed Ambassador of India

The delegation of Turkmenistan participates in the 10th session of the Conference of Parties to the International Convention against Doping in Sport (COP10, UNESCO)

Ambassador of Turkmenistan Presented Copies of His Credentials at the Ministry of Foreign Affairs of the United Arab Emirates