GENERAL

Hazar’da kaçak avcılığa karşı mücadele

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nda Hazar Denizi’ne kıyısı bulunan ülkeler arasında Hazar’daki biyolojik kaynaklarının yasadışı kullanılmasına (kaçak avcılık) karşı mücadeleyi öngören protokolün taslağı ele alındı.

Söz konusu toplantı, Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, Sanayi ve Komünikasyon Bakanlığı, Türkmenistan Devlet Başkanlığı’na bağlı Hazar Denizi konulu kurum tarafından organize edildi. Toplantıya, Hazar’a kıyısı bulunan Azerbaycan, İran, Kazakistan, Rusya ve Türkmenistan temsilcileri katıldı.

Toplantıda, söz konusu protokol taslağı metni üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Protokolün uygulanmasından sorumlu yetkili makamların tanımı, Hazar’a kıyıdaş ülkelerin kaçak avcılığa karşı mücadele şekli ve diğer konularda müzakereler gerçekleştirildi.

Türkmenistan, Hazar Denizi’nin barış, dostluk ve uyum denizi olarak kabul etmektedir. Bu nedenle, Hazar’a kıyısı bulunan ülkeler ile işbirliğinin karşılıklı çıkarlar doğrultusunda hazırlanmasına önem vermektedir. Ayrıca, Hazar’ın biyolojik kaynaklarının ve ekolojik durumunun korunması ve iyileştirilmesi için çaba gösterilmektedir.

Ýene-de okaň

Polyglot Influencer Yuji Beleza with Millions of Followers to Participate in Turkmenistan Event

Opportunity for Turkmen students to study in Italy on scholarships

Tourism demand to Türkiye remains to be at top

Ata Watan Eserleri

Turkmen-Language Version of “ASAN Visa” Portal Launched

Afghanistan’s Minister of Mines and Petroleum Meets with Turkmenistan Representatives on TAPI Project

Turkmenistan participated training on remuneration for the Europe and CIS region