GENERAL

Gazprom, Türkmenistan ile 5 yıllık gaz alım anlaşması imzalamak istiyor

Rusya’nın Gazprom şirketi, Türkmenistan ile 5 yıllık doğal gaz tedariki konusunda sözleşme imzalamak için görüşmeler yapmaktadır. Bu konuyla ilgili açıklama, Rusya Enerji Bakanı Yardımcısı Anatoliy Yanovski tarafından gerçekleştirildi.

Türkmenistan’ın petrolgaz sektörünün basınında yer alan habere göre, Rus yetkili bu yılın ikinci yarısından itibaren 5 yıllık bir süre için orta vadeli bir sözleşmenin imzalanmasına ilişkin müzakerelerin tamamlanması beklendiğini ifade etti.

Rus Enerji Bakan Yardımcısı, fiyata göre arz hacminin masaya yatırıldığını, doğalgaz miktarının şimdikinden fazla olacağını belirtti.

Rus yetkili, Türkmen gazının tedarik hacminin 2016 yılı öncesindeki 10 milyar metreküplük bir rakama çıkabileceğini söyledi.

Ayrıca, gazkimya sektöründeki çalışmalar konusunda da görüşmelerin yapıldığına dikkat çeken Rus yetkili, Türkmenistan’ın polimer fabrikasını inşa ettiğini, bu sene içerisinde GTL (gas-to-liquid) doğalgazdan benzin üreten tesisi hizmete açacağını ve bu alanda Rus şirketleri ile ortaklaşa projelerin yürütülmesi ve ortak marketing imkanlarının da görüşüldüğünü sözlerine ekledi.

Rusya Türkmenistan’dan 2016 yılında doğalgaz alımına ara vermişti. Geçtiğimiz Nisan ayında gaz sevkiyatı tekrar başlatılmıştı.

Ýene-de okaň

Meeting with a Turkish university delegation held at the Ministry of Education of Turkmenistan

Turkmenistan’s Sports Federations Launch Official Websites

Foreign Ministry: Turkmenistan Announces Candidacy for Non-Permanent UN Security Council Seat (2031–2032)

Turkmenistan Hosts Digitalization Events for the eTIR System with Participation of International Experts

Nicaragua Decides to Join the Group of Friends of Neutrality

Ambassador discusses preparations for major upcoming events with the Dutch Deputy Foreign Minister