GENERAL

Filistin Devlet Başkanı, Türkmenistan’ı ziyaret edecek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas 13-15 Kasım tarihlerinde Türkmenistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Aşkabat’taki görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliği konuları değerlendirilecek. Resmi görüşmelerin kapsamında ikili ilişkilerin ivme kazanması için bir dizi anlaşmalara imza atılacak.

Türkmenistan ile Filistin arasında diplomatik ilişkiler 17 Nisan 1992 yılında kuruldu. Bugüne kadar ülkeler arasında 7 işbirliği anlaşması imzalandı.

Ülkeler arasındaki ikili münasebetlerin genişletilmesi ve güçlendirilmesi için Türkmenistan Dışişleri Bakanı Mayıs 2012 ve Aralık 2015 yıllarında Filistin’i ziyaret etmişti. Son kez bu sene Mayıs ayında Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Ramallah’ı ziyaret ederek, 2016-2017 yılları kapsayan işbirliği programını imzaladı. 

İki ülke arasındaki münasebetlerin daha da geliştirilmesi için Filistin’in Aşkabat Büyükelçiliğinin açılması öngörülüyor. Türkmenistan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Filistin’e insani yardım konularda her zaman destek vermiştir.

Kaynak: Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Present vectors of Turkmen-Azerbaijani ties discussed

Ashgabat to host Azerbaijan–Turkmenistan Intergovernmental Commission meeting

Al-Nassr and Arkadag Football Clubs are to play historic match

Ata Watan Eserleri

Official Website of the Gurbanguly Berdimuhamedov Charitable Foundation Launched

Presentation of the new book by President of Turkmenistan was held in Romania

Ata Watan Eserleri

Present matters of Turkmen-Pakistani relations were discussed