GENERAL

Cumhurbaşkanlığı seçimlerde 3223 yerel gözlemci görev alacak

Türkmenistan’da 12 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 3223 yerel gözlemci görev alacak. Ülkede seçimlerin adil, şeffaf ve demokratik bir ortamda yapılması için her alanda seferberlik başlatıldı. 

Yerel gözlemciler Türkmenistan Merkez Seçim ve Referandum Kurulu tarafından kayda alındı. Seçimlerde görev alacak 3223 gözlemcinin 610’u Demokratik Partiyi, 336’sı Sanayiciler ve Girişimciler Partiyi, 407’si Ziraat Partiyi, 687’is sendikaları, 279’su Kadınlar Derneğini, 509’su Gençler örgütünü, 321’i vatandaş grubunu temsil ediyor.

Gözlemciler için eğitim seminerleri düzenlendi. Gözlemcilere seçim kanunu hakkında bilgi verildi ve seçim dönemindeki görevleri hakkında sunum yapıldı.

Bunun yanı sıra seçimlere uluslararası örgüt ve teşkilatlardan da yabancı gözlemcilerin gelmesi bekleniyor.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan  Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

“Turkmen national costumes were showcased in France

Tajikistan Presents Free Economic Zone Opportunities to Turkmen Businesses

Turkmen-Azerbaijani customs cooperation was discussed

Cappadocia celebrates its equestrian heritage with the ‘2nd Cappadocia Horse and Equestrian Culture Festival’

Turkmenistan Increases Cross-Border Cargo Turnover

A confident step toward a green future: Eco-festival held in the capital