GENERAL

Bereket lokomotif deposu hizmete açıldı

Balkan vilayeti kapsamında Bereket demiryolu istasyonunda yeni inşa edilen Bereket lokomotif deposu törenle hizmete açıldı. Söz konusu depo, Kuzey-Güney ulaşım koridorunun ekonomik getirisini artıracak.

Bu proje, Kuzey-Güney uluslararası ulaşım koridorunun bel kemiği olan Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolu hattının ulaşım sürecini hızlandıracak. Açılış törenine, Balkan vilayet valisi, ilçe valileri, yaşlılar, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu lokomotif deposu, bu demiryolu hattı üzerinden çeken trenlere teknik hizmet verecek. Lokomotif birimi, Türkmenistan demiryolu endüstrisinin en önemli kesimlerinden biridir; etkin ve güvenilir çalışması sonucunda iç ve dış hatlarda yük ve yolcu trafiğinin artmasına imkân sağlıyor. Demiryolu taşımacılığıyla transit yüklerin çoğu taşınıyor ve yılın başından beri yüzde 62'den oranda artış yaşandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı’nın girişimiyle ulaştırma alanında dev projeler hayata geçiriliyor. Bu bağlamda, yeni demiryolları, karayolları, limanlar inşa edilmektedir.

Bereket istasyonu, Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolunun önemli bir bağlantı noktasıdır. Burada inşa edilen depo da, trenlerin hareketinin güvenliğini sağlayacak. Depoda her türlü bakım ve hizmet işleri yapılabilecek kapasitede.

Depo atölyelerinde, yük taşıyıcılar, tamir hendekleri, elektrik motorlarının sökülmesi ve montajı için ekipmanlar, torna tezgahları, bunları sökmeden tekerlek çiftlerinin döndürülmesi için kullanılan araçlar, dört adet 40 tonluk kriko, kaynak ve şarj cihazı, ünitelerin ve birimlerin durumunu test eden çeşitli stantlar bulunmaktadır.

Atölyelere ek olarak, dizel lokomotiflerinin harici yıkanması, motor parçalardan ağır yağ atıklarının temizlenmesi, dizel enerji santralı, su, yakıt ve yağ depoları, kum kurutma ekipmanı ve buhar depoları gibi özel tesisler bulunmaktadır.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin!

 

Resmi Line Hesabımız

https://line.me/R/ti/p/%40atavatanjournal

Line İD : @atavatanjournal

 Resmi Twitter Hesabımız için

https://twitter.com/AtavatanJournal

Resmi Linkedin Hesabımız için :       

 https://www.linkedin.com/in/atavatan-turkmenistan-journal-91a056134/

Resmi  Facebook Hesabımız için  : 

 https://www.facebook.com/AtavatanTurkmenistanJournal/    

Ýene-de okaň

Ashgabat Hosts “Marathon for Peace and Trust” to Celebrate Europe Day and Promote Unity

Ambassador meets with Minister of Justice of Japan

Roman Vassilenko at AIF 2025: “Kazakhstan’s Foreign Policy Is Rooted in Dialogue and Constructive Diplomacy”

Meeting of the Heads of Customs Services of the Member States of the Economic Cooperation Organization

Meeting with a Representative of the Newsweek Information Agency

A Dialogue of Women Leaders of Central Asia took place in Tajikistan