GENERAL

Bahreyn Kralı Aşkabat’ta

Türkmenistan Devlet Başkanı ile Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife arasında görüşmeler başladı. Bugün sabah Oğuzhan Köşkünde Türkmen Lideri Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Atavatan Türkmenistan dergisinin de aralarında bulunduğu yerli  ve yabancı onlarca medya mensubunun takip ettiği görüşme resmi karşılama töreni ile başladı. Resmi törenin ardından ikili görüşmeye geçildi. Türkmen Lideri, Türkmenistan ile Bahreyn arasında ilişkilerin iyi seviyede olduğunu belirtti ve Türkmenistan’ın Tarafsızlığını Bahreyn’in desteklediğini belirtti.

Bahreyn Kralı Türkmen Liderinin Bahreyn’i ziyaretinden beri Bahreyn’de çok gelişmelerin olduğunu, özellikle tıp alanında önemli gelişmelerin olduğunu belirtti. Bahreyn Kralı bunu anlatmasının nedenini, asıl mesleği doktor olan Türkmen Lideri için bunun daha ilgi çekici olabileceğini  ifade etti ve Türkmen Liderini ziyaret için Bahreyn’e davet etti.

Devlet ziyareti ile Türkmenistan’a gelen Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife ile görüşmeler heyetlerin katılımıyla şu sıralar devam ediyor. Heyetler arası görüşmelerden sonra imza töreni olacak. Daha sonra iki ülke Liderleri basın toplantısı yapacak.

 

Ýene-de okaň

Meeting at the Parliament of Georgia: priorities for interparliamentary cooperation

US Special Representative meets with Turkmenistan’s Foreign Minister

The Ambassadors of Central Asia and Mongolia met with the Chairman of the House of Representatives of Belgium

Women entrepreneurs from Turkmenistan took part in international exhibitions in Paris

The Ambassador of Turkmenistan to Slovenia attended a New Year’s reception organized for the diplomatic corps

Priority areas of cooperation between Turkmenistan and UNESCAP were discussed