GENERAL

Avaza ’da Ulaştırma ve Lojistik Konferansı

Türkmenistan’ın incisi Avaza Milli Turizm Bölgesinde yer alan Berkarar otelde Türkmenistan Ulaştırma ve Lojistik konferansı gerçekleşiyor.

Yarına kadar devam etmesi beklenen konferansa Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Çin, Avusturya, Rusya,  Azerbaycan,  ABD , Birleşik Krallık ve  Litvanya gibi ülkelerden katılım gerçekleşti.

“Atavatan Türkmenistan” Uluslararası dergisinin de yerinde takip ettiği konferansa derginin imtiyaz sahibi Adem Kula da bir sunum yaparak Türkmenistan’ın ulaştırma alanında gerçekleştirdiği reformlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.  Kula, sunumunda, özellikle Kuzey Güney ve Doğu Batı geçişlerinde yapılan yatırımlar sayesinde Türkmenistan’ın ulaştırma alanında bir merkez haline geldiğini kaydetti. TürkmenbaÈ™y deniz limanın  devreye girmesiyle Hazar Denizi geçişlerinde ulaştırma şirketlerinin Türkmenistan’ı tercih edeceklerini söyledi.

Konferansın yarın TürkmenbaÈ™y limanının ziyareti ile sona ermesi beklenmektedir. Konferans kapsamında, Atavatan Türkmenistan dergisi de yurt dışından gelen konuşmacılara etkin dağıtıldı.

 

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

PETRONAS Marks 30 Years in Turkmenistan with New Agreements to Advance Strategic Growth

Turkmen Ambassador Meets With Georgia’s Minister of Internal Affairs

Yazdursyn Gurbannazarova participated in the International Ombudsmen Summit in Baku

Turkmenistan and Malaysia Sign Milestone Agreements to Deepen Strategic Oil and Gas Partnership

Delegation of Turkmenistan Participates in the 11th General Assembly of the States Parties to the UNESCO Convention for the Safeguarding of the Intangible Cultural Heritage

Young firefighters’ competition held in Gokdere