GENERAL

AGIT Genel Sekreterinden Türkmen Liderine kutlama

AGIT Genel Sekreteri Lamberto Zenyer’den Türkmen Liderine 12 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşen seçimlerde kazanan zaferi nedeniyle kutlama mesajı geldi. Kutlama mesajında aşağıdaki ifadeler yer almıştır:

“Sizi Türkmenistan’ın Devlet Başkanlığının 12 Şubat’ta gerçekleşen seçimlerinde Devlet Başkanlığına yeniden seçilmenizden dolayı tebrik ederin, bu seçimlerde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) Demokrasi ve İnsan hakları idaresinin uzmanları gözlemci oldular. Fırsattan istifade ederek, Size AGIT ve Türkmenistan’ın arasındaki derin işbirliğinin kurulmasından dolayı teşekkürlerimi beyan ederim. Sizin yurdunuz çok yılların devamında Orta Asya’da önemli bir ortağımızdır. Sizin Başkanlığınızda Türkmenistan’ın bundan sonra da demokratik yönetimi, güvenliği ve ekonomik istikrarı sağlamlaştırmak konusunda reformlara devam edeceğine inanıyorum. Sizi AGIT Aşkabat’taki Merkezi tarafından yurdunuzun girişimlerini daima tam desteklediğimizi inandırmaya izin verin”

Seçimlerden sonra, seçimleri izleyen uluslararası gözlemcilerden seçim sonuçlarına ilişkin olumlu değerlendirmeler gelmişti. AGIT Genel Sekreterinin Türkmen Liderine gönderdiği tebrik mesajı bu anlamda önemli kabul edilmektedir.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

UAE Ambassador: Turkmenistan’s Neutrality makes a great contribution to strengthening peace

The Turkmen delegation is on a visit to Ankara – the President of Türkiye receives the Speaker of Turkmenistan Parliament

Eighth meeting of the intergovernmental commission of Türkiye and Turkmenistan in Ankara: new horizons of cooperation

New EU Special Representative for Central Asia appointed

President of Turkmenistan Meets with UN Under Secretary-General

Turkmenistan is preparing to host the Third UN Conference on Landlocked Developing Countries