GENERAL

AFC Kupası’na ön eleme

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) tarafından düzenlenen ve 2.önemli kupası olan AFC Kupası’nda yeni sezonda mücadele edecekler takımlar belirlenecek. Bunun için ön eleme maçları oynanacak. Türkmenistan’ın Ahal takımı da bu turnuvada boy göstermek istiyor. Türkmen takımının ön elemedeki rakibi Kırgızistan’ın Alay takımı oldu.

İlk maç, 20 Şubat’ta Kırgızistan’da oynanacak. Rövanş karşılaşma ise bir hafta sonra Türkmenistan’da gerçekleştirilecek. Bu maçın galibi, Tacikistan’ın Hocant takımı ile karşılaşacak ve AFC Kupası’nda mücadele edecek.

Geçen sezon Türkmenistan liginin ikinci bitiren Ahal takımı, AFC Kupası’nda mücadele etmişti. Bu Asya turnuvasında Ahal takımı, Kırgızistan’ın Alay ve Tacikistan’ın Hocant takımları ile karşılaşmıştı. Türkmenistan ekibi, Kırgız ve Tacik takımları ile oynadığı maçlarda üstünlük sağlamıştı.

Ýene-de okaň

United Nations Games 2026 Officially Opened at the United Nations Headquarters

Delegation of Turkmenistan is participating in the Bonn Conference of the UN Framework Convention on Climate Change

Chairman of the Democratic Party of Turkmenistan paid a working visit to Japan

Prospects for academic and youth cooperation between Turkmenistan and Georgia were discussed in Tbilisi

Turkmenistan urges stronger support for Afghanistan’s economy and regional connectivity at UN Security Council

Turkmenistan and Georgia aim to strengthen trade and economic ties