GENERAL

BDT Başbakanları Aşkabat’ta ekonomik işbirliğini görüşecek

Bağımsız Devletler Topluluğu’na üye ülkelerin Hükümet Başkanları (Başbakanlar) 31 Mayıs tarihinde Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta toplanacak. Türkmenistan’ın başkanlığını yaptığı BDT Başbakanlar toplantısında ekonomik ve yenilikçi işbirliği konuları görüşülecek.

 Bununla ilgili BDT İcra Komitesi Başkanı ve İcra Sekreteri Birinci Yardımcısı Viktor Guminski basına yaptığı açıklamasında dillendirdi. BDT’nin Belarus’un Minsk kentindeki merkezi ofisi ile Rusya’nın başkenti Moskova’daki şubesinin arasında gerçekleştirilen video-konferans eşliğindeki toplantıda konuşan Guminski, BDT Başbakanlarının baş başa yapacakları görüşmede örgüt çerçevesindeki güncel ekonomik işbirliği konularının ele alınacağını ifade etti.

 Geniş formatta, 2030 yılına kadar olan Hükümetler arası Yenilikçi İşbirliği Programı taslağının değerlendirileceğini belirten BDT yetkilisi gündemdeki konuların yaklaşık üçte birini gümrük konularının teşkil edeceğini kaydetti.

Bu alanda bir dizi anlaşmaların imzalandığını, ancak zamanın hızla geçtiğini ve bazı düzeltmelerin yapılmasını gerektiğinin altını çizen Guminski, başka da birçok konunun ele alınacağını belirtti. 

Bu arada BDT Dışişleri Bakanları Konseyi’nin 5 Nisan’da Rusya’da yapılması planlanmaktadır.

Related posts

U.S. Embassy invites private sector employees to apply for free English language courses

ICIEC and Turkmenistan discuss issues of cooperation in the energy sector

Devlet Başkanı adayları belli oldu: 4 aday Başkanlık için yarışacak

vepa