GENERAL

Türkmenistan futbolunda kupa heyecanı

Türkmenistan futbolunda ülkenin ikinci en önemli kulüp kupası olan Türkmenistan Kupası’nda final heyecanı kapıda. Köpetdağ takımı ile Energetik takımlarının arasında oynanacak final heyecanı 21 Kasım’da oynanacak. Başkent Aşkabat’taki Köpetdağ stadyumunda oynanacak maç saat 15:00’da başlayacak.

Kupa finalinde beklenmedik bir eşleşme gerçekleştirildi. Ülkenin iki önemli takımı, aynı zamanda Türkmenistan’ı Asya Futbol Konfederasyonlarının kupalarında temsil eden Ahal ile Altyn Asyr takımları kupa dışında kaldı.

Köpetdağ yari finalde Ahal takımı elerken, Mari vilayetinin Energetik takımı lig şampiyonu Altyn Asyr takımını eledi.

Mari’deki ilk karşılaşma 2:2 skorla bitmişti. Rövanş karşılaşması Altyn Asyr’yn sahasında oynandı. Bu maçta Energetik 2:1’lik skorla yendi ve kupa finaline yükseldi.

Ýene-de okaň

The film “The Composer” has been honored with special awards by TURKSOY

Success of Turkmen Youth in Astana: “Oguzrobot” Secures Qualification for Competition in China

Young Robotics Specialists of Turkmenistan Return from Dubai with 12 Medals

EU–Turkmenistan Partnership: Reviewing Achievements in 2025 and Looking Ahead to 2026

Press-meeting: Ashgabat-Tbilisi: a living bridge between ideas and new opportunities

Mobile Application of the Ministry of Foreign Affairs of Turkmenistan Launched