GENERAL

Türkmenistan’da Bağımsızlık coşkusu

27.yıl önce bağımsızlığına kavuşan Orta Asya ülkesi Türkmenistan’da Bağımsızlık Bayramı ülke genelinde törenlerle kutlanıyor. Enerji zengini Türkmenistan’da en önemli bayram dolayısıyla kapsamlı etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Sabah saatlerinde Bağımsızlık anıtına çelenk koyma töreni başlayan bayram etkinlikleri başkent Aşkabat’ın merkezindeki Bağımsızlık Meydanı’nda düzenlenen resmi törenler ile devam etti. Törene; Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov katıldı.

Atavatan Türkmenistan yayın grubunun da takip ettiği resmi törene; hükümet üyeleri, bakanlar, Türkmenistan’ın yurtdışındaki büyükelçileri, yabancı büyükelçileri, askeri ataşeler, Türk işadamları, sivil toplum örgüt temsilcileri, kamu kurum yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkmenistan saatiyle 10:00’da (TSİ ile 08:00) resmi törenler başladı. İlk olarak Türkmenistan Savunma Bakanı Begenç Gündoğdıyev, Türkmenistan Devlet Başkanı ve Başkomutan Gurbanguli Berdimuhamedov’a askeri geçit törenine hazır olduklarına dair tekmil verdi. Ardından askeri geçit töreni başladı.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

A telephone conversation of Turkmenistan and the Republic of Seychelles

UN Awaza forum: The World’s Attention Will Be Centered on Awaza

Ata Watan Eserleri

Turkmenistan and Uzbekistan Foreign Ministers Discuss Strategic Partnership in Phone Call

Baku hosts Turkmenistan and Azerbaijan 8th meeting of the Joint Intergovernmental Commission

Turkmenistan Pavilion at EXPO 2025 in Osaka Attracted Over a Million Visitors

Turkmen-Japanese Business Forum held in Osaka