GENERAL

Samboda 7 Madalya

Bu sene Asya Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan Türkmenistan’da sporcuların uluslararası başarıları her geçen gün artmaktadır. Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen sambo turnuvasında Türkmen sporcular 7 madalya kazandı. 

27 ülkeden 300 civarında sporcunun katıldığı turnuvada sporcular 2 disiplinde yarıştı. Türkmen sporcular her iki disiplinde de güzel bir performans sergileyerek, madalya kazanmayı başardı.

Voleybolda Yeni Başarı

Maldiv adalarının Mali kentinde Asya’nın Merkez bölgesi için düzenlenen voleybol turnuvasında Türkmenistan milli takımı yeni başarıya imza attı. Türkmen Milliler, finala çıktı ve altın madalya için yarışacak. Türkmenistan, turnuvada Nepal ve Maldiv adalarını yendi. Turnuva 30 Mart tarihine kadar devam edecek.

 

Satrançta 3 Madalya

Budapeşte Spring Festival kapsamında düzenlenen satranç turnuvasında Türkmenistanlı sporcular 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı. İsviçre sisteminde oynanan turnuvaya 40 ülkeden 140 sporcu katıldı.

Türkmen sporcular Nisan ayında Avaza turizm bölgesinde kamp yapacak. Daha sonra 11-22 Mayıs tarihlerinde Çin’de düzenlenecek Asya Şampiyonasına katılacak.

Türkmenistan Riga’daki Uluslararası Turnuvada Takım Halinde Birinci

Türkmenistanlı sporcular Riga’da düzenlenen kik boks turnuvasında "Tam temas" disiplininde birinci oldu. 9 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Türkmenistan takım halinde birinciliği kazandı. Turnuvaya 11 ülkeden 300 civarında sporcu katıldı.

Bu arada, Türkmenistanlı sporcu Şöhrat Allayev, karışık dövüş sanatları spor dalında 4 altın madalya kazandı. Türkiye’de Antalya’da düzenlenen bu turnuvaya 40 ülkeden 1000’in üzerinde sporcu katıldı.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

The bicycle race organized by the Embassy of Turkmenistan in Türkiye was held in Ankara

Football Tournament was held in Tbilisi, dedicated to International Year of Peace and Trust

Mongolia and Turkmenistan Sign Documents to Advance Bilateral Relations and Cooperation

President of Mongolia Welcomes President of Turkmenistan

Kazakhstan’s Climate Vision: Exclusive Interview with Zulfiya Suleimenova at the Astana International Forum

Ata Watan Eserleri

The 2nd meeting of the Ministers of Economy and Trade of the Central Asia-China format was held in Astana