GENERAL

1.Asya Ju-Jitsu Asya Şampiyonası’nda Türkmenistan Rüzgârı Esiyor

2017 yılında Kapalı Salon ve Savaş Sanatı 5.Asya Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta Asya kıtasında ilk defa ju-jitsu spor dalında dev bir spor organizasyonluğu düzenlendi. 24 ülkeden sporcuların katıldığı 1.Asya Ju-Jitsu Şampiyonası’nda Türkmenistan ilk günde 16 madalya kazandı.

8-12 Aralık tarihlerinde yapılmakta olan müsabakaların ilk gününde Türkmen sporcuları 3 altın, 4 gümüş ve 9 bronz madalya kazandı. Türkmenistan bu madalya sonucunda madalya sıralamasında birinci sırada bulunuyor.  

 Uluslararası Ju-jitsu Federasyonu Başkanı Panauotus Teodorpoulos Aşkabat’taki turnuvanın üst düzeyde organize edildiğini kaydetti. Turnuvanın açılış töreninin de renkli görüntülere sahne olduğunu söyleyen Federasyon Başkanı, turnuvanın organizasyonluğunun memnun kaldığını açıkladı.

Turnuvaya, ev sahibi Türkmenistan yanı sıra Afganistan, Bahreyn, Çin, İran, Irak, Japonya, Jordan, Kazakistan, Kore, Kuveyt, Kırgızistan, Lübnan, Makau, Nepal, Pakistan, Suudi Arabistan, Singapur, Sri Lanka, Tacikistan, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri, Vietnam ve Yemen katılıyor. Bu turnuva 5.Asya Oyunları’na hazırlık amacıyla düzenleniyor. Bunun yanı sıra Aşkabat’ta  bu sene samba, tenis, basketbol gibi hazırlık turnuvaları düzenlendi.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

Cooperation Discussed on the “Karabakh” and “Akhal-Teke” Horses

The synchronisation of the development of the Baku and Turkmenbashi ports has been discussed

Turkmen School Students Participate in a STEM Olympiad in Astana

National Leader of the Turkmen People Congratulates President of Azerbaijan and Prime Minister of Armenia on Receiving the “Zayed Award for Human Fraternity”

Olympic Council of Asia Signs Host City Contract for the 2029 Asian Winter Games in Almaty

Turkmenistan and UAE to Develop Economic Cooperation Program