GENERAL

Türkmenistan İle Özbekistan İlişkileri Güçleniyor

Türkmenistan ile Özbekistan arasındaki ilişkiler giderek güçleniyor. Geçtiğimiz haftalarda Özbekistan Başbakan Yardımcısı başkanlığındaki heyet Türkmenistan’ı ziyaret ederken, bugünler Türkmenistan’ın Lebap ve Daşoğuz vilayetlerinde Özbekistan’ın Buhara ve Horezm vilayetlerinden heyetler geldi.

Özbek heyet temsilcileri, Lebap ve Daşoğuz vilayetlerindeki bir dizi temaslarda bulundu ve vilayetlerinin önemli yerlerini gezdi.

Özbek heyetine, Daşoğuz ve Lebap vilayetindeki sanayi ve diğer alanlardaki tesisler hakkında bilgi verildi. Tarım sektöründeki reform çalışmaları hakkında bahsedildi. Tarım ürünlerinin üretiminin arttırılması yönünde ülke hükümetinin hayata geçirdiği projeler anlatıldı.

Daşoğuz’u ziyaret eden Özbek heyeti, Sadulla Rozmetov tarım çiftliğini ziyaret ederek, pamuk ekimi ve bu alanda yapılan tohumculuk çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Komşu ülke temsilcileri, Daşoğuz’da inşa edilen Bagtıyar Zaman modern köyünü ziyaret etti. Özbek heyetinin, modern köydeki imkânlardan memnun kaldığı kaydedildi. 2016 yılında hizmete açılan bu köyde Özbek ailelerine de ev verilmişti.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Related posts

Çukurova Üniversitesi YÖS sınavı 28 Nisan’da

vepa

The State Flag of Turkmenistan and the Logo of the Arkadag Football Club Raised on the Highest Peak of Türkiye

The leadership of Turkmenistan congratulated Trump on his election as President of the United States