GENERAL

Yeni Kitaplar: Dış Politikayı Anlatan Kitaplar

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde Diplomatlar Günü dolayısıyla ‘Türkmen Diplomasisi: uluslararası konuların çözümünün hizmetinde’ konulu Konferanstan sonra Türkmenistan’ın dış politikasını anlatan ve yeni basılan kitapların tanıtımı yapıldı. ‘Türkmenistan Tarafsızlığı: Barışın ve kalkınmanın siyaseti’ konulu kitap 3 dilde; Türkmence, İngilizce ve Rusça basıldı. Ayrıca, ‘Ulusun Lideri – Bağımsızlığın ve Tarafsızlığın, Barışın ve İstikrarın Kefili’ isimli kitapta basıldı.

Söz konusu kitapların önemi ile ilgili Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Rektörü Baba Zahırov, Japonya’nın Aşkabat Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Beşeri Bilimler ve Kalkınma Üniversitesi Rektörü Esen Aydogdıyev ve Kazakistan’ın Aşkabat Büyükelçisi Jandos Asanov birer konuşma yaptı.

Resmi törenlerden sonra Diplomatlar Günü dolayısıyla bir konser programı gerçekleştirildi.

Türkmenistan’da Diplomatlar Günü dolayısıyla Dışişleri Bakanlığı çalışanları ve yabancı misyonların temsilcilerinin katılımıyla satranç, dama ve voleybol müsabakaları da düzenlendi.

Ýene-de okaň

Meeting at the Parliament of Georgia: priorities for interparliamentary cooperation

US Special Representative meets with Turkmenistan’s Foreign Minister

The Ambassadors of Central Asia and Mongolia met with the Chairman of the House of Representatives of Belgium

Women entrepreneurs from Turkmenistan took part in international exhibitions in Paris

The Ambassador of Turkmenistan to Slovenia attended a New Year’s reception organized for the diplomatic corps

Priority areas of cooperation between Turkmenistan and UNESCAP were discussed