GENERAL

Türkmenistan’daki tarihi mekanlar için fon oluşturuldu

Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguli Berdimuhamedov’un imzaladığı karar çerçevesinde ülke genelindeki tarihi ve kültürel anıtların korunması ve restorasyon çalışmaları için bir fon oluşturuldu. Türkmenistan Kültür Bakanlığı’nın Tarihi ve Kültürel Anıtların Restorasyonu, Araştırılması ve Korunması İdaresi bünyesinde kurulan vakıf tarafından tarihi mekanlarındaki çalışmalar için mali kaynak tahsis edilecek.

Bugünkü gün Türkmenistan'da ülke halkının zengin kültürü ve tarihi anıtlar dahil olmak üzere tarihi ve kültürel mirasın korunması, devlet politikasının en önemli unsurlarından biridir. Ülke genelinde 1300 tarihi ve arkeolojik anıt kayıda alınmıştır ve bunun 245’si ulusal öneme sahiptir. Bunların 109’sı Ahal, 9’su Daşoğuz, 23’si Balkan, 17’si Lebap ve 87’si Mari vilayetinde bulunmaktadır.

Türkmenistan’daki kadim Merv, tarihi Nusay kalesi ve Köneürgenç tarihi mekanı, UNESCO Dünya Kültür Mirası’na dahil edilmiştir.

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

Ýene-de okaň

New EU Special Representative for Central Asia appointed

President of Turkmenistan Meets with UN Under Secretary-General

Turkmenistan is preparing to host the Third UN Conference on Landlocked Developing Countries

5G and solar panels: Arkadag city at the forefront of technological advancement in Turkmenistan

Turkmen National Leader: We Highly Value Relations with Tatarstan.

Ata Watan Eserleri

Turkmen President Meets with Tatarstan’s Leader.

Ata Watan Eserleri