GENERAL

Türkmenistan’da su arıtma tesis açıldı

Türkmenistan’ın Ahal vilayeti Kaka ilçesinde su arıtma tesisi hizmete açıldı. Ayrıca, aynı ilçenin Garahan köyünde yeni okulun temeli atıldı. Açılış törenine Ahal vilayet valisi Ş. Amangeldiyev, Ahal vilayet vali yardımcısı Serdar Berdimuhamedov, ilçe yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören katılımcılarının belirttiği gibi, ülkede su kaynaklarını korumak, su tesislerinin ve sistemlerinin yapımında tasarruf teknolojilerini sistematik olarak kullanmak, bu alanda en iyi uygulamaları ve son bilimsel başarıları uygulamak için gereken çalışmalar yapılmaktadır.

Su arıtma tesislerinin inşası ile birlikte, günümüzde yeni su kaldırma istasyonları, rezervuarların inşası ve su teminini iyileştirmek ve su kaynaklarını biriktirmek için mevcut olanların kapasitesini artırmak için büyük çaplı bir çalışma başlatılmıştır.

Kaka ilçesinde Türkmen firması tarafından inşa edilen su arıtma tesisi, 30 bin metreküp su arıtma kapasitesine sahip olarak, üretilen içme suyun bölge halkına temin edilmesi için inşa edilmiştir.

Yerli firma tarafından inşa edilen tesisin teknolojik parametreleri çok aşamalı su arıtma ve dezenfeksiyonu içermektedir. Tesis modern pompa ünitesi, filtre, laboratuvar ve diğer tür ekipmana sahiptir. Tüketici ağına tedarik edilmeden önce, su tekrar tekrar tesis laboratuvarında kapsamlı bir analize tabi tutulacaktır.

Ayrıca, Kaka ilçesi Garahan köyünde 400 öğrenci kapasiteli okulun temeli atıldı. Bu okul inşası da yerli bir firma tarafından gerçekleştirilecek.

Ýene-de okaň

Meeting at the Parliament of Georgia: priorities for interparliamentary cooperation

US Special Representative meets with Turkmenistan’s Foreign Minister

The Ambassadors of Central Asia and Mongolia met with the Chairman of the House of Representatives of Belgium

Women entrepreneurs from Turkmenistan took part in international exhibitions in Paris

The Ambassador of Turkmenistan to Slovenia attended a New Year’s reception organized for the diplomatic corps

Priority areas of cooperation between Turkmenistan and UNESCAP were discussed