GENERAL

Türkmenistan Gübre İhracatında Liderliğe Yükselecek

Türkmenistan yakın gelecekte yurtdışına fazla miktarda gübre ihraç edecek. Ülkede bu alanda önemli projelere imza atılıyor. Ülkenin en büyük dağlarından olan Köytendağa yakın bir mesafede Garlık bölgesinde geniş bir alanda gübre fabrikası inşa edilmektedir. Yakın dönemde hizmete açılması planlanan fabrikada her sene 1,4 milyon ton potasyum gübresi üretilecek.

Mart ayının sonlarında devreye alınması planlanan fabrikadaki üretim alanında test çalışmaları yapılıyor. Türkmenistan ile Belarus ortaklığında yürütülen proje, Türkmenistan’ın yurtdışına gübre ihracatını 1 milyon tona yükselmesine imkân sağlayacak.

Bu bölgede her sene 7 milyon ton maden üretilecek. Bunun için iki maden ocağı açıldı. Tuz maden ocağına inilmesi için tüneller yapıldı ve madenlerin çıkarılması için bütün ekipmanlar monte edildi. 

Kaynak : Atavatan Türkmenistan Haber Ajansı (ATHA)

 

Ýene-de okaň

Christopher Wizda: Makul English-Turkmen Language Handbook is a bridges two linguistic worlds.

Turkmenistan’s Dovlet Yslamov Advances to Semifinals at Asian Boxing Championships in Ulaanbaatar

A delegation of Turkmenistan took part in the 109th meeting of the CIS Economic Council

Strengthening Turkmen–Georgian Cooperation in the Field of Healthcare

Meeting between the Ambassador of Turkmenistan and the Deputy Minister of Foreign Affairs of Georgia

Turkmenistan is represented at the Kazan forum « Energoprom-2026»